Lezen: interview met Tiësto over zijn 2016

Ivo Mollemans | 2 januari 2017
algemeen

Ook voor Tiësto was 2016 een topjaar. Hij heeft weer veel tracks en edits weten uit te brengen en ondertussen vliegt hij ook heel de wereld over om in de dikste clubs en op de tofste feesten te draaien. Hij heeft hier aardig wat euro’s mee verdient, maar van stoppen is geen sprake. Hij startte dit jaar zelfs nog een extra deep house label genaamd ‘AFTR:HRS’ en daarvan is laatst een hele compilatie uitgekomen. In een interview met Billboard vertelt hij hierover, maar ook over zijn beste en slechtste momenten uit 2016 en een hereniging van Swedish House Mafia.

Tiësto over AFTR:HRS

De reden voor het interview was zijn AFTR:HRS compilatie en wat hem ertoe heeft gedreven om toch nog een extra label op te zetten wat ook nog eens sterk afwijkt van wat hij normaal gesproken doet. Volgens Tiësto kwam zijn motivatie voor het starten van AFTR:HRS voort uit zijn behoefte om ook muziek uit te kunnen brengen die minder uplifting is en juist een stuk kalmer. Dit is ook de manier waarop hij de compilatie in elkaar heeft gezet. Het zijn geen nummers die hijzelf op een festival zou draaien, maar het zijn nummers die hij aan zou zetten als hij terug zou komen na een festival.

LEES OOK: Klassieker ‘Magenta’ van Arno Cost en Arias wordt 10 jaar

AFTR:HRS was geen impulsieve onderneming, maar het resultaat van een doorgaand proces van het scouten van nieuwe talenten en andere muzikale stromingen. Hij kent veel artiesten van het label al een langere tijd, maar zijn andere label, Musical Freedom, heeft niet het profiel om de diepere nummers uit te brengen die je op AFTR:HRS wel hoort.

Het interview met Billboard is zeker het lezen waard als fan van Tiësto. Dat kan hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws