Wat is jouw mening? Moet dance politieke boodschappen overbrengen?

Ivo Mollemans | 3 januari 2017
algemeen

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd en daardoor ook veel veranderd. Wereldberoemde personen zijn overleden, terrorisme is aan de orde van de dag en op politiek gebied zijn er nogal wat meningsverschillen. De een wil onafhankelijk worden en liever ieder land op die manier voor zich zien en de ander wil juist meer samenwerking. Het zijn veelal moeilijke kwesties die niet een, twee, drie op te lossen zijn en het grootste deel van de bevolking is er mee bezig.

De dancescene

Toch is er een plek waar mensen al deze ellende kunnen ontvluchten. Een plek waar iedereen geaccepteerd wordt zoals hij of zij is, ongeacht geloof, ras, politiek voorkeur of welke kenmerken dan ook. Die plek heet de dancescene. Inmiddels is de dancescene een wereldwijd fenomeen en er zijn gigantisch veel nieuwe muziekstromingen ontstaan uit iets wat ooit als ondergrondse beweging begon. Toch zien we steeds meer dat de buitenwereld invloed uitoefent op de scene en dat is met name te merken aan de uitspraken die sommige artiesten doen in interviews of tijdens shows.

LEES OOK: Dit was 2016 op het gebied van muziek

Politieke meningen

Tijdens de verkiezing in Amerika waren er een hoop dj’s die hun mening gaven over de kandidaten en dat leidde af en toe tot discussie. Moeten dj’s wel politieke onderwerpen aansnijden en als ze dat doen, in hoeverre kunnen ze daar anderen mee lastig vallen? Bezoekers van feesten en festivals gaan daar naartoe om de zaken uit het dagelijks leven achter zich te laten en even niet aan serieuze zaken te hoeven denken.

‘If you’re going to chat to the strangers next to you, tell them you love their outfit, that this track is a “pure heater,” or that you’re simply glad they’re here with you. Don’t ask them what they think about Trump’s cabinet.’

Natuurlijk is het goed als dj’s mensen oproepen om zich in te zetten voer goede doelen zodat de wereld een stukje beter wordt, maar politieke discussies zijn dingen voor buiten de hekken van een festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws