Duel of the masked dj's: deadmau5 Vs. Marshmello-fans

Ivo Mollemans | 3 januari 2017
algemeen

Twee tegenpolen uit de dance-industrie zijn ongetwijfeld Marshmello en deadmau5. De gemaskerde artiesten kunnen het niet goed met elkaar vinden en ook hun fans schijnen het leuk te vinden om commentaar te geven op het andere kamp. Toch zijn beide artiesten nog steeds erg populair en komen mensen massaal naar festivals en clubs om hun shows mee te maken, maar dat resulteert af en toe wel in nog meer discussies.

Decadence

Dat gebeurde ook na het Decadence-festival in Arizona. Er is zeker niks mis met een line-up als die van dit festival waarbij onder andere Porter Robinson, Disclosure, The Him, Jauz en dus ook Marshmello en deadmau5 aanwezig zijn. De combinatie van Marshmello en deadmau5 is niet erg, maar de set van deadmau5 stond gepland voor die van Marshmello. Er waren dus een hoop fans van Marshmello in het publiek aanwezig toen deadmau5 bezig was en zoals te verwachten is konden die fans zijn set niet waarderen.

LEES OOK: Deadmau5 vecht voor de rechten van Meowingtons 

Deadmau5 aan de techno

De muziek van deadmau5 is van nature al minder commercieel, maar deadmau5 kwam met een extra diepe set aanzetten op het Decadence festival waardoor er dus 75 minuten lang niks commercieels te horen was. Hij liet een hoop eigen nummers horen, zowel oude als van zijn nieuwe album, en wisselde dit af met techno klassiekers zoals ‘Solar Detroit’ van Maceo Plex. De reacties van Marshmello’s fans waren overwegend negatief, maar dit komt zeker niet doordat deadmau5 daadwerkelijk zo slecht draait. Dit is eerder een voorbeeld van een tekort aan openstaan voor nieuwe muziek vanuit Marshmello’s fans dan een slechte set van deadmau5. Niet alle sets hoeven commercieel te zijn om goed te zijn en afwisseling zorgt er juist voor dat een set interessant wordt.

Gelukkig waren er ook mensen die de set van deadmau5 wel wisten te waarderen waaronder het talent REZZ:

De tracklist die deadmau5 hanteerde is hieronder te zien. Aan de tracks zal het zeker niet liggen dat de set slecht zou zijn, aangezien er heel wat nummers tussen staan die deadmau5 zelf heeft gemaakt en goed ontvangen zijn door menig dance luisteraar.

deadmau5 – Imaginary Friends
Noir & Olivier Giacomotto – Reste(Raxon Remix)
deadmau5 – Avaritia
deadmau5 – Three Pound Chicken Wing
deadmau5 & Kaskadeft. Skylar Grey – Beneath With Me(Acappella)
deadmau5 – FML
deadmau5ft. Rob Swire – Ghosts ‘N’ Stuff
Guy Mantzur & Roy Rosenfeld – Systematika
Tony Rohr & Layton Giordani – Careless Suggestions
Raito – Elevation
DJ Deep & Roman Poncet pres. Adventice – Chop Chop
Inner Universe – Ghost In The Shell
deadmau5 – Sometimes Things Get, Whatever(Acappella)
Jay Lumen – LondON
Maceo Plex – Solar Detroit
Morgan Pageft. Lissie – The Longest Road
deadmau5 – Polaris
deadmau5 – Strobe
deadmau5 – No Problem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws