Dit waren de bestscorende artiesten op Beatport... Zit jouw favoriet erbij?

Ivo Mollemans | 3 januari 2017
algemeen

Ook dit jaar heeft Beatport weer goede zaken gedaan met het verkopen van tracks en dj-tools. De website beschikt over een gigantisch uitgebreide collectie dancemuziek en is dé go to-website van elke dj als er nieuwe muziek gekocht moet worden. Ieder jaar geeft de website enkele gegevens weg in een mooie lijst genaamd ‘Best of Beatport’. Hierin worden de beste artiesten op een rijtje gezet, evenals de populairste tracks en labels.

Best of Beatport

In vorige jaren maakte het bedrijf de lijst zelf gebaseerd op verkopen, maar dit jaar lieten ze vooral fans veel invloed hebben op de uitslag. Iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriete artiest per genre waardoor het vooral populariteit betreft. De resultaten liegen er niet om en over het algemeen zijn het goed gekozen artiesten die hun genre goed vertegenwoordigen. De enige artiest die niet geheel op zijn plaats is, is Diplo, aangezien hij is verkozen tot beste electrohouse-artiest.

LEES OOK: Deze 9 dance-albums komen in 2017 uit

Representatief

De andere artiesten staan wel bij het juiste genre. Eric Prydz is met recht nummer 1 geworden bij progressive house, Adam Beyer is zonder twijfel een van de grootste techno-dj’s ter wereld en Noisia kunnen na het uitkomen van hun album ‘Outer Edges’ met recht zeggen dat zij de beste drum ‘n’ bass artiest zijn van 2016.

Check de hele lijst hieronder. Voor de rest van de ‘Best of Beatport 2016’ lijst moet je hier zijn.

House: KiNK

Progressive House: Eric Prydz

Deep House: Solomun

Tech House: Hot Since 82

Electro House: Diplo

Future House: Don Diablo

Techno: Adam Beyer

Trance: Armin van Buuren

Drum ‘n’ Bass: Noisia

Big Room: Hardwell

Indie Dance: Todd Terje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws