Throwback Thursday: Welcome to the Pleasure Zone!

Bart Remmers | 5 januari 2017
algemeen

'Welcome to the Pleasure Zone'. Mensen die in de nineties naar TMF keken kennen het programma vast nog wel. Al was het maar om de destijds wereldberoemde presentatrice.

Iconische dance-tv - Welcome to the Pleasure Zone

Mocht je niet bekend zijn met 'Welcome to the Pleasure Zone', dan zou je bij het lezen van de titel wellicht kunnen denken aan het legendarische Frankie Goes To Hollywood-album uit 1984. Alleen ging het bij de Britse band om een 'pleasuredome'. Of misschien doet de naam eerder vermoeden dat we het over een 'natuurfilm' hebben.

Nee, het gaat om het TMF-programma met Anita Doth als host. De ras-Amsterdamse - in 1971 geboren als Anita Daniëlle Dels - was in de jaren negentig de helft van het gigantisch succesvolle eurodanceduo 2 Unlimited. Samen met rapper Ray Slijngaard scoorde ze hit aan hit aan hit aan hit in de wereldwijde charts.

Succes na 2 Unlimited

Halverwege de nineties werd het succes van het Hollandse duo met Vlaamse producers wat minder. Ray en Anita stopten (tijdelijk) met 2 Unlimited. Ray deed wat soloprojecten en Anita gooide het over een geheel andere boeg: vj! 

Als vj van het programma Welcome to the Pleasure Zone kondigde Doth naast videoclips ook live-optredens van artiesten uit het dance-circuit aan vanuit een uitzinnig publiek om haar heen. Vanaf 1996 was de danceshow een paar jaar een populair programma in het TMF-schema. Check YouTube voor de nostalgische tv-optredens van acts die destijds populair waren. Subliem.

Helaas heeft het niet al te lang mogen duren. Anita ging verder met soloprojecten, Dutch Diva's of Dance en tot voor kort opnieuw 2 Unlimited. TMF is inmiddels al weer een poos geschiedenis door de opkomst van internet en met name YouTube. Gelukkig is er nog genoeg materiaal voor een fantastische trip down memory lane!  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws