Laurent Garnier krijgt hoogst haalbare onderscheiding in Frankrijk

Ivo Mollemans | 5 januari 2017
algemeen

Als veelvoudig techno luisteraar (of als dance liefhebber in het algemeen) heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van Laurent Garnier. De Fransman is actief in de techno scene en daarmee heeft hij al een hoop weten op te bouwen. Hij heeft tracks op zijn naam staan die zijn uitgegroeid tot klassiekers binnen het genre en ook live heeft hij keer op keer bewezen een van de beste dj’s ter wereld te zijn.

Legion Of Honor

Er zijn er dan ook maar weinig die net zoveel ervaring hebben in het vak als Laurent en er zijn er nog minder die hem kunnen evenaren. Precies om die redenen heeft de Franse overheid besloten om hem de hoogste onderscheiding te geven die je als burger in ontvangst kan nemen in Frankrijk: de Legion Of Honor.

LEES OOK: Forbes maakt de ’30 under 30’ lijst bekend

Laurent Garnier is zelf erg vereerd om deze onderscheiding te krijgen:

‘I am deeply touched to receive the France’s highest decoration for having served and defended music which, originally, underwent so many prejudices and caused so much misunderstanding. For me, this is not only recognition of a 30 year musical career, but also for a collective history.’

De carrière van Laurent Garnier in een notendop

Laurent is al sinds de jaren 80 actief als dj en is begonnen in de nachtclub Haçienda in Manchester. Hier bouwde hij een vriendschap op met de toenmalige resident dj Mike Pickering en sindsdien ging het hard. Door de jaren heen heeft hij een eigen persoonlijk stijl weten te ontwikkelen op het gebied van draaien en met de tijd kreeg hij steeds meer boekingen van over de hele wereld. Naast het draaien ging hij zich ook bezighouden met het produceren van muziek en dat leidde tot nummers als ‘Crispy Bacon’ en ‘The Man With The Red Face’. Met name die laatste track is tot op de dag van vandaag gigantisch bekend.

Om zijn eigen nummers uit te brengen moest hij natuurlijk wel bij een label aangesloten zijn en daarom richtte hij ook nog eens F Communications op. Niet alleen zijn eigen nummers, maar ook die van collega’s als Mr. Oizo en St. Germain werden via dit label uitgebracht. Laurent heeft die onderscheiding dus dubbel en dwars verdient.

Luister hieronder nog eens naar ‘The Man With The Red Face’ en ga terug in de tijd naar een periode waarin techno nog de boventoon voerde:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws