Richie Hawtin heeft nieuwe voorliefde voor Japanse wijn

Ivo Mollemans | 12 januari 2017
algemeen

Om van je hobby je werk te maken is een moeilijke opgave. Toch is dat wat zo’n beetje iedere bekende muzikant heeft weten te doen en ook Richie Hawtin is het gelukt. Toch heeft hij, naast het maken van muziek, ook een andere passie en die passie komt in de vorm van een Japanse wijn.

Sake

Het gaat om een wijn genaamd ‘sake’ en Richie nodigt iedereen uit om hem op zijn minst te proberen. Hij zou het zelfs graag zien gebeuren dat de wijn beschikbaar wordt gesteld in clubs en op festivals.

‘Coming from a club perspective, highly distilled spirits like vodka and tequila are fast, and then they tail off quick. Electronic music events often go longer than a typical bar or club, and sake—with its purity, and balance of amino acids and alcohol—is a drink that you can enjoy over a longer period.’

LEES OOK: Lezen: interview met Bonobo over nieuwe album en verhuizing

Richie’s verleden met de wijn

Richie kent sake al sinds de late jaren 90 en in 2008 volgde hij zelfs een speciale cursus over hoe je de wijn het beste kan behandelen. In 2012 begon hij zelfs met het verkopen van de wijn via zijn ENTER.Sake bar op Ibiza, maar hij is ook in andere landen actief. Hij heeft verschillende pop-up stores gehad in Europa, Amerika en Japan. Samen met een premium sake brouwerij maakt hij de wijn en hij beoordeeld zelf mee over de smaak ervan.

‘There's a certain purity. It's hypnotic. It works. Sake always brings people together. Like sitting at a table and pouring for each other, it's very social—certain other stimulants aren't very social. It's much more extroverted than introverted.’

Dat Richie een ondernemend type is, is nu wel duidelijk. Vorig jaar nam hij nog deel aan een kunstinstallatie en hij ontwikkelde zelfs een eigen type mixer voor dj’s.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws