Popprijs 2016 is voor Martin Garrix

Thomas Keulemans | 15 januari 2017
algemeen

Zelfs in 2017 blijft Martin Garrix maar prijzen binnenhalen van het jaar 2016. De nu 20-jarige Garrix won gisteravond op Eurosonic Noorderslag in Groningen de Popprijs 2016, zo werd gisteravond op het festival bekend gemaakt. Garrix krijgt de award omdat hij in 2016 volgens de organisatie de grootste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. In 2016 scoorde hij een wereldhit met 'In The Name Of Love' samen met Bebe Rexha, waarmee hij een brug sloeg tussen pop en dance.

Jury kent Popprijs toe aan Martin Garrix

De jury vindt dat Martin Garrix de prijs het meest toekomt, omdat hij zo onderscheidend is in "zijn drang naar vernieuwing en vanwege zijn feilloze gevoel voor melodie en hits." Garrix kon de prijs helaas niet zelf in ontvangst nemen, omdat hij momenteel in het buitenland (Schotland) zit. Hij sprak het publiek toe via een videoboodschap. Door zijn afwezigheid kon het publiek ditmaal niet genieten van een optreden in de grote zaal van Oosterpoort, zoals dat normaal elk jaar bij de winnaar van de Popprijs het geval is.

BEKIJK OOK: Martin Garrix in tranen van geluk

Beeld en geldbedrag voor Martin Garrix

De prijs levert Garrix een bedrag van € 10.000,- op een een prachtig beeld van kunstenaar Theo Mackaay. Vorig jaar ging de prijs nog naar New Wave (Lil' Kleine en Ronnie Flex).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws