Trance helpt bij de ontwikkeling en groei van embryo's

Partyscene Redactie | 5 augustus 2018
algemeen

Het is zonder twijfel onze meest vreemde kop ooit, maar het is wel waar. Trance is niet alleen lekker op een feestje of festival, maar ook tijdens de zwangerschap is het een genot om te horen. Niet zo zeer voor de moeder of de vader, maar voor een embryo. Het kindje groeit namelijk sneller en ontwikkelt zich beter wanneer er naar trance geluisterd wordt. Het gekke van dit verhaal? Het is nog wetenschappelijk bewezen ook! 

Trance helpt bij de ontwikkeling van je kind 

Een  onderzoek van de Altravita IVF kliniek uit Moskou toonde in 2017 aan dat high-energy electronische muziek de groei en ontwikkeling van een embryo verbeterd. In het verleden werd er al onderzoek gedaan naar de band tussen muziek en ontwikkeling, maar de resultaten die nu behaald zijn worden 'groundbreaking' genoemd. 

Tijdens het onderzoek werden er 758 nog niet ontwikkelde eitjes in een stille ruimte gelegd en 758 van diezelfde eitjes in een ruimte gelegd waar Armin van Buuren's A State of Trance op repeat stond. Sommige zouden dit de hemel vinden en andere weer de hel, maar de resultaten waren schokkend. 

Het aantal embryo's in de kamer met muziek was 20 procent meer ontwikkeld dan in de kamer vol met stilte en had hierdoor een grotere kans om ingeplant te worden voor een succesvolle zwangerschap. Dagan Wells, wetenschapper en professor op de University of Oxford, zegt het volgende over het onderzoek: 

'It is possible that vibrations could simulate some of these effects by agitating the medium, helping to mix the fluid in which the embryo is immersed, diluting potentially harmful chemicals excreted by the embryo and increasing exposure to important nutrients.'

Mocht dat het geval zijn, luister hieronder dan maar even naar een betere plek. Misschien ontwikkel je nog wat door!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws