Dit zijn de vetste clubs in Las Vegas

Ivo Mollemans | 19 januari 2017
algemeen

Een stad waar feesten aan de orde van de dag is, is Las Vegas. In de gokstad wordt dagelijks heel wat geld uitgegeven in het nachtleven en dat is niet zo gek. Een aantal van de grootste en bekendste clubs zijn gevestigd in de Amerikaanse stad. Hieronder staan de clubs waar je sowieso eens langs moet gaan als je in Las Vegas bent.

LEES OOK: Dit is de reden dat mensen zo van grootse shows houden

Het beste van Las Vegas

Omnia

In deze club staat elke dag wel een bekende dj achter de draaitafels. Het gebouw kent meerdere ruimtes, maar de grootste zaal is gefocust op dance. Calvin Harris en Kaskade zijn residenten bij de club en daarnaast komen onder andere ook Afrojack, Martin Garrix en Zedd regelmatig langs. In de kleinere Heart of Omnia heerst een wat bredere muziekstijl en het terras buiten wordt gekenmerkt door een neutralere muziekstijl. Vanaf dit terras heb je overigens ook een geweldig uitzicht over de bekende strip van Las Vegas. In de grootste zaal hangt een gigantisch mechanisch bouwwerk dat bestaat uit verschillende ringen die alle kanten uit bewegen. Hierdoor wordt een stapavond bij Omnia een hele ervaring die je niet gauw zal vergeten.

XS

De organisatie van deze club houdt ervan om zoveel mogelijk grote namen te boeken voor hun feesten. Diplo, Skrillex, Marshmello en RL Grime zijn nog maar een paar namen die regelmatig langskomen. Muziek die minder mainstream is, is dus volop aanwezig en dat zorgt ervoor dat de club elke avond stampvol staat met bezoekers. De dansvloer is omringd door VIP-tafels en ook deze club heeft de optie om bezoekers buiten een frisse neus te laten halen. Het gebouw beschikt zelfs over een zwembad dat eens per week wordt gebruikt voor poolparty’s.

Jewel

Nog een club waar dance de boventoon voert is Jewel, maar ook andere muziekstijlen zijn van tijd tot tijd te horen in de grootste zaal. Vorig jaar kwamen The Chainsmokers, Zedd en Steve Aoki langs, maar ook Drake heeft er een optreden weggegeven. De club ziet er modern uit en heeft vijf VIP-ruimtes die allemaal een goed overzicht geven over de dansvloer en de rest van de club.

Hakkasan

Als er een club is die zeker niet kan ontbreken op deze lijst dan is het wel Hakkasan. De club is nog niet heel oud en maakt deel uit van een heel imperium. Naast de club beschikt de organisatie erachter ook over een zeer exclusief restaurant en hotel. De grootste zaal is één groot gekkenhuis en letterlijk elke dag staat er wel een topact achter de draaitafels. Hierdoor is Hakkasan voor menig danceliefhebber altijd wel een goede keuze om naartoe te gaan. Ook beschikt de club over een loungeruimte genaamd ‘Ling Ling Lounge’. De kleinere zaal heet ‘Ling Ling Club’.

Marquee

Dance en top 40 zullen hier veelvuldig door het geluidssysteem knallen. Het is niet voor niks een veel bezochte plek door beroemdheden en het aanbod aan dj’s dat ze beschikbaar stellen voor het publiek is niet niks. Een ronde dansvloer zorgt ervoor dat het uiterlijk van de club interessant is en ook deze club beschikt over een zwembad waar niet alleen in de zomer, maar ook in de winter gebruik van gemaakt kan worden door een koepel die ze eroverheen kunnen zetten.

1 OAK

Deze club beschikt over een divers aanbod aan artiesten. Hiphop en dance zijn vaak te horen in de club en ook deze locatie trekt behoorlijk wat beroemdheden aan. Er bestaat ook een 1 OAK club in Los Angeles.

Surrender

Deze club biedt het beste uit de dancewereld. De ene keer is het electrohouse wat je hoort, maar de kans is  groot dat er een trapartiest achter de decks staat. Hierdoor heeft de club een goede naam weten op te bouwen en men bespaart geen moeite om de bezoekers enthousiast te krijgen. De ruimte voor de dj booth is kleiner dan je zou verwachten bij een club als deze, maar de ruimte die erachter ligt is behoorlijk groot en je kan werkelijk alle kanten op.

TAO

Deze club richt zich meer op pop en top 40 dan de andere clubs in deze lijst, maar hierdoor ontstaat een open-format locatie die een breed publiek aantrekt. De club heeft meerdere zalen waarin verschillende soorten muziek worden gedraaid, maar naast dj’s zijn er ook regelmatig live acts te zien in TAO. Net zoals anderen heeft TAO een zwembad tot de beschikking en een Aziatisch restaurant op de begane grond. Het is hierdoor een van de meest veelzijdige clubs van de strip in Las Vegas.

Drai’s

Deze club draait voornamelijk R&B en dat is dan ook waar men bekend om staat. Chris Brown en The Weeknd zijn in het verleden vaak langs geweest en ook Nicki Minaj, Kendrick Lamar en 2 Chainz hebben op de line-up van de club gestaan. Tussendoor komen er dj’s die dance draaien waardoor het publiek ten alle tijden geboeid blijft. Zelfs de metalband Steel Panther heeft in Drai’s opgetreden, dus dat is genoeg bewijs voor de veelzijdigheid van deze club.

Hyde Bellagio

Deze club heeft een zeer kleine dansvloer, dus je zult vaak tegen mensen aanlopen. Toch geeft dit juist de persoonlijkheid aan de club en samen met de line-up zorgt het voor een unieke locatie in Las Vegas. Regelmatig worden er themafeesten gehouden en op de bovenste etage van de T-Mobile Arena is een kleine Hyde nachtclub te vinden waar dance wordt gedraaid.

Foxtail

Deze club focust zich ook voornamelijk op muziek die door de meeste mensen als leuk wordt ervaren. R&B, top 40 en dance zijn de meest gedraaide genres en regelmatig komen bekende artiesten langs die door de meesten wel herkend zullen worden. Aan een kant van de club is een zwembad te vinden waardoor je vrolijk door kan feesten in de open lucht.

Lax

Op donderdagen is er een wekelijks ‘Throwback Thursday’ feest waar, je raad het al, oudere muziek te horen is. Denk hierbij aan de jaren 80 en 90, maar de rest van de avonden zijn er genoeg R&B- en dance-artiesten. In 2016 is er nog flink geïnvesteerd in de club voor een aantal vernieuwingen en nu kan de club weer een tijdlang mee.

Intrigue

Deze club is nog maar een jaartje bezig, maar nu al is het een van de bekendste clubs in de stad. Er komen een hoop verschillende artiesten zoals Kesha en Tinashe, maar soms vertellen de eigenaars niet wie er zullen optreden. Verrassingsacts zoals Ne-Yo en deadmau5. Zo wil de club het interessant houden voor de gasten. Ook Diplo en Marshmello hebben er gedraaid.

The Bank

Deze club heeft niet altijd de meest bekende dj’s over de vloer, maar dat haalt niet weg dat ze goed zijn. Er is genoeg hiphop en house te horen in de club en dat is dan ook de reden dat mensen terug blijven komen. De club houdt zich een beetje stiller dan de andere clubs, maar de stijl waarin de club is gedecoreerd zie je niet terug op andere locaties.

Light

Deze club houdt ervan om veelzijdig te zijn. Disclosure en Morgan Page hebben er house naartoe gebracht, maar Baauer, Tyga en Nas brengen juist een goed aanbod aan hip hop, R&B en trap. De special effects voegen een extra dimensie toe aan de club aan daar wordt niet op bespaard door de organisatie.

Chateau

Deze club bied voornamelijk top 40 en heeft zo nu en dan best leuke artiesten te gast. De club heeft een uniek uiterlijk, maar houdt zich in op het gebied van special effects. De plek waarop deze club is gelokaliseerd zal door de meesten wel herkend worden. Dat is namelijk pal onder de replica Eiffeltoren die in Las Vegas staat en op het dak is een patio te vinden dat er dus recht onder is gelegen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws