Schietpartij op BPM Festival was kartel-gerelateerd

Ivo Mollemans | 19 januari 2017
algemeen

De aanslag die werd gepleegd tijdens het BPM Festival heeft een diepe indruk gemaakt op zowel de bezoekers als op de rest van de dancewereld. De reden van de aanslag is een tijdlang onbekend gebleven, maar een terroristische aanval werd uitgesloten door de lokale overheid. Al gauw kwamen er speculatie dat het iets te maken heeft met de kartels die daar actief zijn en die speculaties blijken waar te zijn.

Kartel blijkt verantwoordelijk

De aanslag is nu opgeëist door het Los Zetas kartel dat actief is in de omgeving van Playa del Carmen, de plek waar het BPM Festival gehouden werd. Er verscheen een foto online waarop een spandoek te zien is met daarop een tekst die erop gezet zou zijn door Los Zetas. Via het spandoek geeft de groep aan dat zij de aanslag opeisen, maar dat doen ze naar eigen zeggen niet zonder reden. Volgens Los Zetas krijgen zij nog geld van openstaande betalingen die de organisatoren van BPM niet hadden betaald.

LEES OOK: Martin Garrix draait belangeloos in Paradiso voor War Child

Ook de bezoekers hadden wel degelijk gemerkt dat er kartels actief zijn in het gebied. In elke club en eetgelegenheid werden wel drugs aangeboden en het is algemeen bekend dat het gebied in grote mate gecontroleerd wordt door kartels.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws