Hit in de States: wie gingen Martin Garrix voor?

Bart Remmers | 13 augustus 2018
algemeen

Deze dancesingles behaalden de Billboard 100...

Martin Garrix stond vorig jaar met zijn platina-hit 'In the name of love' tijden lang in de Bilboard 100, de belangrijkste chart van de VS. Welke Nederlandse dance-acts gingen de jonge dj voor?

We blijven bij Martin Garrix. Zijn grote doorbraakhit 'Animals' bereikte (alweer) drie jaar terug de 21ste positie in het land van Trump. Dat is drie plekken hoger dan zijn track met Bebe Rexha.

Armin van Buuren 

In 2013 flikte Armin van Buuren het samen met de zanger Trevor Guthrie: een Amerikaanse hit met 'This is what it feels like'. Een bescheiden 96ste positie viel de Leidenaar ten deel.

Afrojack

Afrojack is ook geen onbekende in de Billboard 100. Zo belandde hij in 2010 samen met Eva Simons op #41 dankzij 'Take over control'. Een veel grotere hit had hij in 2011 met 'Give Me Everything', al ging het hier om een samenwerking met Pitbull, Ne-Yo en Nayer. Een vette nummer 1-hit.

Vengaboys

Even wat verder terug in de tijd: in 1999 belandde het uiterst campy Wessel van Diepen-project Vengaboys op een 26ste positie in de States met 'We like to Party! (The Vengabus)'. In ons land en vele andere Europese landen scoorde het kwartet diverse topposities in de Top 40.  

2 Unlimited

De debuutsingle van 2 Unlimited 'Get ready for this' (1991, in het origineel nog zonder Ray en Anita) bereikte de 38ste plek in de Amerikaanse hitlijsten. Het nummer is er inmiddels legendarisch omdat het vaak wordt gebruikt gedurende basket- en honkbalwedstrijden. Ook opvolger 'Twilight Zone' behaalde de Billboard 100 (#46 in 1992).

LA Style

En natuurlijk mogen we 'James Brown is dead' van LA Style niet vergeten. Waarschijnlijk de hardste en snelste dancehit in de States ooit. Hoewel de soulzanger in de titel ten tijde van de hit nog gewoon in leven was, bereikte de proto-hardcoretrack - ook hier gaat het om een Wessel van Diepen-productie - in 1991 de 59ste plaats in de VS. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws