Lollapalooza Festival kent droomline-up bij Parijse debuut

Thomas Keulemans | 23 januari 2017
algemeen

Het Lollapalooza Festival bestaat al sinds 1991 en groeide door de jaren heen uit tot een van Amerika's meest bekende festivals. Zeer kenmerkend voor de beginjaren van het festival was het feit dat Lollapalooza geen vaste locatie had; er werd rond getoerd door Noord-Amerika en later ook Canada. Sinds 2005 vindt het festival wél op een vaste locatie plaats, namelijk in het Grant Park in Chicago, en in 2015 breidde Lollapalooza uit naar Europa.

Steeds meer dance op line-up Lollapalooza

Na twee succesvolle edities in Berlijn, waar deze zomer ook een derde editie volgt, beleeft Parijs dit jaar de primeur van het festival, dat van oorsprong met name heavy metal-, rock-, pop-, en punk-bands in de line-up kende. Door de enorme opmars van dance en EDM in Amerika kwamen er echter steeds meer dj's en dance-acts op het festival. Zo stonden onder meer Martin Garrix, Hardwell, Oliver Heldens, Jauz en Flume vorig jaar in Chicago.

LEES OOK: Dit is de line-up van Beat The Bridge 2017

Lollapalooza Parijs komt met sensationele debuut line-up

Op 22 en 23 juli wordt de eerste editie in Parijs gehouden en de organisatie geeft direct haar visitekaartje af aan de Franse muziekfans. Uiteraard mag de Franse superheld DJ Snake niet ontbreken in de line-up, maar ook namen als Marshmello, The Weeknd, Oliver Heldens, Don Diablo, Yellow Claw en Alan Walker geven dance- en EDM-fans reden genoeg om naar Parijs te komen. De line-up is nog niet compleet, dus de hoop dat het Franse Daft Punk nog wordt toegevoegd blijft voorlopig bestaan!

Hieronder zie je de line-up zoals die tot nu toe bekend is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws