Studenten leren via cursus alles over trap en hiphop

Mark Hofman | 24 januari 2017
algemeen

School is hartstikke handig voor je toekomst, maar dat het niet bovenaan je lijstje staat met 'leukste dingen in het leven' snappen we ook wel. Toch is dat niet voor iedereen zo. Studenten van Georgia Tech krijgen namelijk les over trap, hiphop en de invloeden van muziek. Luisteren naar trap voor school? Dat lijkt ons wel wat! 

Studenten leren over trap en hiphop

Dat er meer achter muziek zit dan een beetje gillen in een microfoon, rammen op je toetsen en 'Put those fucking hands in the air' weten we inmiddels wel, maar schijnbaar zijn er nog genoeg mensen die dat niet weten. Studenten van Georgia Tech krijgen nu de mogelijkheid om zich te verdiepen in trap, hiphop en de invloeden die muziek met zich meebrengt. 

De professor die cursus gaat geven is tevens niemand anders dan genomineerde Emmy-producer Dr. Jocelyn Wilson. Met lessen over hiphop op Harvard, een TEDx Talk over 'The OutKast Imagination', haar 'Walking With Guns' productie en een plekje in VH1's documentaitre The Untold Story of Atlanta's Rise In The Rap Game, is zij de perfect persoon om deze cursus te geven. 
De gedachte achter de hele cursus is om studenten te laten verdiepen in de wereld van muziek en in het schrijven van teksten. Waarom zingt die ene persoon over het ene onderwerp of waarom rapt hij over een bepaald persoon? Iets waar je normaal gesproken misschien niet bij stilstaat, maar wel een gigantisch verhaal met zich meebrengt. 

Een cursus die wat ons betreft heel goed kan zijn voor je muziekontwikkeling, maar wanneer je er naartoe gaat om gewoon even naar trap en hiphop te luisteren op school met toestemming, ben je ook van harte welkom! 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws