Deze zes clubs in de UK overleven in roerige tijden

Thomas Keulemans | 25 januari 2017
algemeen

Deze week (23 t/m 29 januari) staat de UK in het teken van 'Independent Venue Week'. Clubs, poppodia en andere uitgaansgelegenheden hosten allerlei special events, waarin zij duidelijk naar voren brengen hoe en waarom zij de soms roerige tijden van de Britse uitgaans-scene overleven. De week komt op een zeer welkom moment, want het imago van Engelse clubs kan wel een positieve boost gebruiken na alle commotie rondom de gedwongen sluiting van de Londense club Fabric.

Creativiteit 

Alle deelnemende clubs laten zien dat hun voortbestaan echt niet alleen maar om de muziek draait. Zaken als creativiteit, vernieuwing en onderscheidend vermogen zijn voor hen minstens zo belangrijk om het publiek aan zich te binden. Gelukkig is er een aantal van hen in geslaagd om de recente crisis goed te doorstaan en zo een podium te kunnen blijven bieden aan een nieuwe generatie artiesten, de zogenoemde stars of tomorrow. 

Zes opbloeiende clubs in het Britse uitgaansleven

De volgende zes venues vormen een positieve uitzondering op de aanhoudende malaise in het Britse uitgaansleven en zijn een bezoekje tijdens Independent Venue Week meer dan waard:

100 Club in Londen - Deze club moest bijna haar deuren sluiten, maar leefde helemaal op na een verrassend optreden van niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney.

24 Kitchen Street in Liverpool - Hier is het techno dat de klok slaat, maar dan in combinatie met kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen, wat de club uniek maakt.

Oh Yeah Centre in Belfast - Deze club wordt al sinds haar bestaan in leven gehouden door allerlei liefdadigheidsinitiatieven, die Noord-Iers talent een podium bieden.

Norwich Arts Centre - in 2014 won deze venue de award voor "beste kleine club". In het verleden traden hier bands als Nirvana, Oasis en lokale held Ed Sheeran op.

Village Underground in Londen - Deze creatieve omgeving hostte al regelmatig wereldberoemde events als Boiler Room en biedt tevens een podium aan 30 kunstenaars die in het verleden de Londense metro van kunst en graffiti voorzagen.

Atmosphere, een event in Village Underground

The Trades Club in Hebden Bridge - Dit schattige kleine clubje (plek voor slechts 200 man) weet door haar charme en geweldige koffie(!) grote namen te trekken. Zo traden hier in het verleden namen als Marc Almond en Patti Smith op.

LEES OOK: Overledene Fabric had dodelijke hoeveelheid drugs op

Alle deze uitgaansgelegenheden zorgen er deze week met speciale optredens en shows voor, dat ze de rest van 2017 positief tegemoet kunnen zien. Independent Venue Week wordt pas sinds 2014 gehouden, maar is de afgelopen jaren een groot succes gebleken.

Foto credit: Harry Telfer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws