Hoe Tiësto, trance en YouTube deze man hielpen bij het produceren

Partyscene Redactie | 12 augustus 2018
algemeen

Het is voor velen een droom om als dj en producer bekend te worden, maar voordat je bekend bent moet er wel een hoop gebeuren. Het begint voor de meesten allemaal als hobby en het duurt, afhangend van de hoeveelheid talent en muziekkennis die je in je hebt, meestal best een tijd voor je op een niveau zit waarvan gezegd kan worden dat het daadwerkelijk goed klinkt. Het is een kwestie van blijven oefenen, experimenteren en nieuwe dingen ontdekken.

Tiësto, Trance en YouTube

Ook Carlos Rosario Gonzalez begon ooit met het maken van muziek en inmiddels is hij actief onder de naam ‘Lone Lez’. Hij is niet per se heel bekend, maar hij heeft wel een lang traject afgelegd voordat hij was waar hij nu is. Carlos is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en begon op 13 jarige leeftijd met het maken van beats. Toentertijd was het nog niet zo dat iedere jongen van 13 de nieuwe Martin Garrix wilde zijn en dus duurde het even voor hij echt bezig was met dance. Zijn eerste nummer dat hij ooit volledig heeft afgemaakt was dan ook een trance nummer geworden, want Tiësto was toentertijd wel al beroemd.

Inmiddels is dat alweer zeven jaar geleden, maar hij kijkt positief terug op de weg die hij heeft afgelegd. Het proces van ontdekking heeft hem goed gedaan en hij vond het leuk om te doen. Eigenlijk wilde hij reggaeton produceren, maar toentertijd was het al moeilijk genoeg om met FL Studio aan de slag te kunnen. Als oplossing besloot hij om YouTube te gebruiken voor tutorials, maar daarop stonden zo’n beetje alleen maar tutorials over trance muziek. Om toch verder te kunnen besloot Carlos om zich eens aan het genre van Tiësto te wagen.

Het leerproces van Carlos

Intussen vind hij het niet meer moeilijk om een reggaeton beat te maken, maar als 13-jarig jongetje zonder enige ervaring werd hij knettergek van het leerproces. Hoe hij dit vervolgens heeft aangepakt en wat hij heeft gedaan om beter te worden heeft in een artikel online gezet op de website Creators. Het is een motiverend artikel en Carlos laat zien dat je met de ambitie om een groot dj of producer te worden jezelf veel kan aanleren, maar uiteindelijk is en blijft het een hobby die bij de grote dj’s uit de hand is gelopen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws