Dave Clarke zal niet in de VS draaien zolang Trump president is

Ivo Mollemans | 30 januari 2017
algemeen

Het beleid dat Donald J. Trump voert als president van de Verenigde Staten wordt niet door iedereen geaccepteerd en dat is duidelijk te merken. Mensen die afkomstig zijn uit Syrië, Irak, Iran, Jemen, Libië Sudan of Somalië worden het land niet meer in gelaten en in veel gevallen zelfs gewoon teruggestuurd. Hierdoor ontstonden veel protesten en er is al een juridische discussie gaande over de maatregel. Daarnaast houdt Trump zich ook aan de belofte om een muur te bouwen tussen Mexico en Amerika en hij heeft de belasting voor Amerikaanse bedrijven verlaagd mits zij produceren binnen Amerika.

Trump’s beleid zorgt voor gevolgen

Deze acties heeft hij in een week tijd allemaal ondernomen en daar is veel commentaar op gekomen. Dat Trump het anders wil en gaat doen is wel duidelijk, maar niet iedereen is het daarmee eens. Een persoon die niks te maken wil hebben met het beleid van Trump is techno dj Dave Clarke. Hij is zelf afkomstig uit Groot Brittannië, maar weigert het om te draaien in een land waar Trump aan de macht is. Hij heeft hier lang over nagedacht, want hij beseft ook dat hij hiermee Amerikaanse fans vier tot acht jaar lang iets onthoudt.

LEES OOK: Benny Benassi in het ziekenhuis na ski-ongeluk

Geen visum voor Dave

Toch kiest hij ervoor om zijn werkvisum niet te vernieuwen en daarmee mag hij dus niet meer werken in Amerika. Trump is niet de enige reden dat hij het voor gezien houdt in Amerika, want volgens eigen zeggen heeft hij in het verleden vaker negatieve ervaringen gehad in het land. In de tussentijd zullen er nog een hoop andere dingen veranderen in Amerika, maar het is onwaarschijnlijk dat alle artiesten ervoor kiezen het land te vermijden aangezien dance er populairder is dan ooit tevoren.

Hieronder de volledige statement van Dave die hij online zette op Facebook:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws