Zedd gaat benefietshow organiseren tegen inreisverbod Trump

Thomas Keulemans | 30 januari 2017
algemeen

De Amerikaanse president Trump blijft maar voor ophef zorgen. Afgelopen vrijdag bepaalde hij per decreet dat burgers uit zeven islamitische landen de komende maanden niet welkom zijn in de Verenigde Staten. Voor vluchtelingen geldt zelfs een algeheel inreisverbod van 120 dagen, allemaal met de bedoeling om terroristen (vooral radicale moslims) buiten de deur te houden, aldus Trump.

Paniek en protest

Direct na het nieuws brak er paniek en onduidelijkheid uit bij veel vluchtelingen, die vanwege het besluit vast kwamen te zitten op allerlei Amerikaanse vliegvelden. Wereldwijd ontstond overal protest tegen de actie van Trump en tal van artiesten liet via social media van zich horen. Zo ook Zedd, wiens onderstaande tweet behoorlijk veel media-aandacht wist te krijgen.

LEES OOK: Dance-artiesten reageren op inauguratie van Trump

Zedd wil ACLU steunen met een benefietshow

In de tweet spreekt Zedd zijn steun uit aan mensenrechtenorganisatie ACLU, die meteen na het decreet van Trump in actie kwam en een rechtszaak aanspande tegen de president. In de tweet roept hij mede-artiesten als Sia en Macklemore op samen met hem een benefietshow te geven om zo ACLU te steunen. 

Zondag kwam er goed nieuws, want de organisatie won de rechtszaak, waardoor het inreisverbod tijdelijk en gedeeltelijk van de baan is. Opnieuw liet Zedd van zich horen en hij vestigde meteen nog maar even de aandacht op zijn eigen immigrantenstatus. Zedd is namelijk Russisch van geboorte en groeide op in Duitsland, maar verblijft al enige tijd dankzij een visum in Amerika. De benefietshow is nog niet officieel, maar Zedd maakte wel duidelijk dat die show er absoluut gaat komen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws