De 5 tofste stage-designs allertijden

Mark Hofman | 2 februari 2017
algemeen

Artiesten maken muziek omdat ze daar een passie voor hebben, maar zonder fans zijn ze helemaal nergens. Dat weten de artiesten zelf ook en doen daarom vaak wat terug voor deze fans. Dit kan zijn in de vorm van gratis tracks of in de vorm van een concert die men nooit meer zal vergeten. Om daarvoor te zorgen zijn er een aantal van deze artiesten die een keiharde stage neer weten te zetten, maar wat zijn nou de tofste? Wij zetten er 5 voor je op een rij! 

Eric Prydz's EPIC Stage 

In 2011 kwam Eric Prydz voor het eerst aanzetten met zijn, inmiddels, welbekende kubus. Het vierkant is geproduceert door Realtime Environment Systems (RES) en is gewapend met gigantische LED panelen en digitale schermen. Deze schermen vertonen voornamelijk hologrammen en video art tijdens de shows. 

Eric Prydz is er zelf ook bijzonder enthousiast over: 

'I could go out on a limb and say it's the best-looking, by far, dance music live show ever. Ever, ever, ever.'

Skrillex's Spaceship 

Op Coachella 2014 maakte we kennis met het iconische ruimteschip van Skrillex. Het gigantische apparaat is gemaakt door Production Club en is gewapend met lichten, video-elementen en Special Effects. Toch is dit niet hetgeen waar het schip om bekend staat. Om hem te vervoeren heeft Skrillex's team namelijk een 16 meter lange trailer nodig. Pittig groot dus! 

Niet alleen wij, maar ook Skrillex zelf vindt de stage dope: 

'You know when you're at the best party and you're like, 'This vibe is so dope?' I want it to be like that.'

Plastikman's Cage 

In 2010 zagen we Plastikman voor het eerst performen in zijn Cage en het was werkelijk waar geweldig! De door TouchDesigner-Live Bridge gemaakte koepel is eigenlijk de voorloper op Eric Prydz's Cube. De Cage was gewapend met een visual composer waardoor Plastikman midden in de Special Effects stond. 

De reden achter de Cage is het beste door Plastikman zelf te verwoorden: 

'We built the stage like me being in the studio, locked away from everybody. [I] thought it was important to finally come out [at the end of the set] and take a step back to the beginning—me and one drum machine, playing around and tweaking something magical out of that. [The show] ended where it all began.'

Deadmau5's Cube 

Deadmau5 weet ons al jaren te verbazen met zijn eigen Cube. De stage is gemaakt door Bionic League en is een beetje in een "W" vorm ontworpen. De kubus bevat 75 LED panels met een resolutie van 1600x1200 pixels. De Cube van Deadmau5 is 4 meter hoog en 5 meter breed.  

Deadmau5 heeft zich voornamelijk uitgelaten over Cube op Twitter 

Daft Punk's Pyramid 

Ondanks dat veel van bovenstaande stage-designs al wat jaartje meegaan, is er geen één die zo lang meegaat als het design van Daft Punk. Op Coachella 2006 kwam het electronische duo voor het eerst aanzetten met hun Piramide. Ook deze is gemaakt door de mensen van Bionic League. Deze stage stond voornamelijk bekend om de grootte: deze was maar liefst 7 meter hoog. Verder was de stage gewapend met wat LED lichten en schermen. 

Het duo zei zelf het volgende over de stage: 

'At Coachella, we still may have been five years ahead of people, but the connection was happening at that moment. It was the most synched-up we ever felt.'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws