Fabio & Grooverider vieren 25-jarig jubileum

Thomas Keulemans | 6 februari 2017
algemeen

Als er twee namen legendarisch zijn in de drum and bass-scene, dan zijn het die van Fabio & Grooverider wel. De twee heren zitten inmiddels al weer 25 jaar in het vak en zijn daarmee niet meer weg te denken uit de hedendaagse drum and bass-scene, die met name door hun toedoen grote proporties heeft aangenomen.

Geen 'Warehouse-feestje" zonder Fabio & Grooverider

Denk aan vage underground- en warehouse-feestjes, ergens in Engeland (waar zowel Fabio als Grooverider vandaan komen) 25 jaar geleden. In bekende Engelse underground clubs als Rage en Blue Note, waar hun 'Metalheadz nights' de geschiedenisboeken in gingen als de eerste échte drum and bass-feesten van hun soort. Fabio & Grooverider waren erbij en gaven de scene vorm.

LEES OOK: Diplo maakt Drum and Bass met DJ Fresh

Reden voor een feestje

Afgelopen weekend gaven de heren samen een enorm feest om hun 25-jarig jubileum uitgebreid te vieren in de Londense club Electric Brixton. Gastoptredens van andere drum and bass- en jungle-artiesten werden door namen als Dillinja en Uncle Drugs voor hun rekening genomen. Bovendien trakteerden Fabio & Grooverider hun fans zélf van tevoren op een heerlijke SoundCloud-mix om alvast in de stemming te komen.

Het lesje in drum and bass van deze twee pioniers van het genre kun je hieronder zelf beluisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws