Steve Aoki wil af van zijn EDM imago

Ivo Mollemans | 14 februari 2017
algemeen

Het neerzetten van een sterk en herkenbaar imago is een van de moeilijkste dingen om te doen als artiest. Je moet zorgen dat je opvalt, maar wel op zo’n manier dat het niet negatief wordt beoordeeld door anderen. De meeste grote dj’s hebben tot op zekere hoogte wel een eigen imago met hier en daar een uitschieter als Marshmello waarvan de marketing vrijwel perfect is.

Steve Aoki gaat het anders doen

Iemand die door de jaren heen een bekend imago wist te creëren is Steve Aoki. De taart-gooiende, crowdsurfende, champagne-spuitende, springende dj heeft al heel wat energieke shows neergezet in clubs en op festivals. Toch leek er de laatste jaren steeds meer kritiek te zijn op dit imago, want het ging niet meer om de muziek en juist des te meer om het gooien van taarten. Nu lijkt het erop dat ook Steve Aoki zelf af wil van dit feestende beeld van zichzelf.

LEES OOK: David Guetta stapt over naar SB Projects

Sinds zijn laatste EP ‘4OKI’ die in de zomer van vorig jaar uitkwam heeft hij veel in de studio gezeten met artiesten die geen dance achtergrond hebben, zoals bijvoorbeeld Lil Uzi Vert, 2 Chainz en Migos. Niet alleen in de studio, maar ook op het podium wil hij het anders gaan doen. Momenteel is hij bezig met een nieuwe stageshow, maar in hoeverre deze af zal wijken van wat hij eerst deed is nog een verassing.

‘So with this new brand, this new identity I want the shows to be, you know, not just about Steve Aoki it’s about me and my friends mobbing the stage and having fun.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws