Moby: 'Rusland chanteert VS'

Pieter Hiemstra | 15 februari 2017
algemeen

Techno-held Moby claimt dat hij 'persoonlijke informatie' over president Donald Trump heeft. Die zou hij hebben gekregen na gesprekken met zijn vrienden uit de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.

'Wereldwijd complot'

Hij maakt goede muziek, maar hij neemt zichzelf nu wel erg serieus als 'politiekwatcher'. In een Facebookpost van afgelopen maandag, beweert Moby dat Amerika en Ruslan een oorlog tegen Iran willen uitlokken. "op dit moment zetten ze oorlogschepen in voor de kust van Iran, in de hoop dat die worden aangevallen zodat ze een invasie kunnen ontlokken."

Ook zegt hij dat er een wereldwijd complot tegen Trump gaande is. "Rechtse Amerikaanse groepen en buitelandse inlichtingendiensten, hebben plannen om Trump af te zetten." Tot slot beweert hij dat het Buzzfeed-rapport over Trump '100 procent waar' . Daarin staat dat het team van Trump al tijdens de verkiezingen banden zou hebben met Rusland. Trump ontkent de aantijgingen, en het meeste materiaal uit het rapport is niet bewezen.

Op Facebook is de producer dus erg stellig in zijn beweringen. Na forse kritiek op het berichtje, krabbelt hij echter een beetje terug. Zo zegt hij op Instagram dat hij ook maar een clown is met een mening. "I'm just a bald clown who probably knows nothing. I'm going to go make some balloon animals now."

Laat Moby vooral goede muziek maken, en geen uitspraken doen zonder onderbouwing en bewijs.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws