Technotempel Berghain opent nieuwe dansvloer

Pieter Hiemstra | 15 februari 2017
algemeen

De Berlijnse technotempel Berghain opent 23 maart zijn nieuwste dansvloer genaamd 'Säule', zo schrijft Electronic Beats.

Opening nieuwe ruimte

Säule is, naast de huidige Panorama Bar en Berghain, de derde ruimte waarin exclusieve clubbers hun dansjes gaan doen. Säule betekent 'pilaar' in het Duits. De ruimte staat dan ook vol met pilaren met een hoog plafond. Een decor van nieuwe, donkere en meer experimentele elektronische muziek. Een perfecte ruimte voor een donkere en rauwe sfeer.

De opening wordt verzorgd door Allesandero Adriani, Deena Abdelwahed en Natilia Escobar, allemaal van Mannequin Records. 

Exclusief

Berghain is volgens velen de meest exclusieve plek om te zijn in de technohoofdstad van de wereld: Berlijn. In 2009 riep DJ Mag de club uit tot beste van de wereld. In de loop der jaren heeft het een mytische naam gekregen binnen de scene. Het blijkt bijna onmogelijk om er binnen te komen. Ook mag er binnen niet gefilmd of gefotografeerd worden, waardoor de club des te exclusiever wordt. Verder is de club regelmatig drie dagen en nachten aan een stuk open, in tegenstelling tot veel andere discotheken. 

Een redacteur van DJ Mag keek in de zomer van 2016 of de legendarische verhalen over Berghain terrecht zijn. "Ja. Het is geen fabel dat de rij voor de Berghain soms wel drie- tot vijfhonderd meter lang is. En het is ook geen leugen dat het soms wel drie uur duurt voordat je vooraan staat. Dan is de kans ook nog eens vrij groot dat je na uren stilzwijgend wachten afgewezen wordt en op zoek moet naar een nieuw onderkomen." 

Toch lukte het de verslaggever van DJ Mag wel binnen te komen. En zijn verwachting bleek te kloppen. "Alsof alle festivals en clubs die we nu kennen afstammen van deze bijzondere plek. Alsof iedereen elkaar begreep en een soort atmosfeer creëerde die ik nooit eerde voelde." 

Met de opening van een nieuwe ruimte, zit het met de populariteit van Berghain voorlopig nog wel goed. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws