De onverwoestbare Nokia 3310 komt terug!

Pieter Hiemstra | 15 februari 2017
algemeen

Een nieuwe versie van de Nokia 3310 komt binnenkort weer terug, zo laat Venture Beat weten. Het toestel zou 59 euro moeten kosten. 

Oerdegelijk, functioneel en onverwoestbaar

Oerdegelijk en enorm functioneel: de onverwoestbare Nokia 3310 van de Finse fabrikant HMD Global komt weer terug. Een anonieme bron laat aan Venture Beat weten dat de fabrikant de telefoon op Mobile World Congress gaat aankodigen. Dat is op zondag 26 februari.
Ook de nieuwe versie is enkel bedoelt om mee te bellen en smsen, zonder extra snufjes. Ideaal als tweede telefoon voor bijvoorbeeld een festival. 

HMD Global nam in 2016 de merknaam Nokia over van Microsoft. De fabrikant komt daarnaast met Nokia smartphone's die op Android draaien en duurder zullen zijn. Het zou gaan om de Nokia 3, 5, en 6 waarvan de laatste op dit moment nog alleen in China op de markt is. Deze smartphones gaan tussen de 149 en 200 euro kosten. 

Nostalgie

De telefoon uit 2000 was een van de eerste mobieltjes waar iedereen mee rond leek te lopen. Bekend van het iconische spel Snake en zijn onverwoestbare imago. Over dat laatste zijn de afgelopen jaren duizenden internetmemes verschenen die onverwoestbare imago onderstrepen. Of de nieuwe 3310 met zijn onderscheidende simpelheid echt een succes, blijft vooralsnog gissen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws