Instortende club wordt letterlijk overeind gehouden door bezoekers

Ivo Mollemans | 15 februari 2017
algemeen

Wat is er nou beter dan een nachtje stappen met je vrienden bij een vette club? Juist, een nachtje stappen met je vrienden bij een vette club die ook nog eens legendarisch wordt. De bezoekers van Factory 251 in Manchester maakten zo’n nacht mee toen het dak letterlijk naar beneden kwam.

In Factory komt het dak naar beneden

De club wordt over het algemeen als goed ervaren, maar deze keer gaf het de bezoekers iets waar ze eigenlijk liever niet op hadden gehoopt. Vroeg in de ochtend viel een stuk van het plafond naar beneden en bezoekers konden niet anders dan het gevallen stuk plafond omhoog houden. Het stuk plafond viel plotseling naar beneden en daarbij gingen ook de lampen plotseling uit. Er zijn geen gewonden gevallen en de meeste mensen zijn met de schrik weggekomen.

‘We were all dancing and we just suddenly had this wooden ceiling panel fall on our heads. As soon as the ceiling went all the lights smashed and fell on everyone, there was crying and screaming, we were just standing there holding it up, with half the room in darkness.’

LEES OOK: Maandagen zijn kut en daarom draaien we Bass Modulators op 10 om ons beter te voelen

Later verschenen er een aantal foto’s op het internet waarop duidelijker te zien is hoe groot het gevallen deel was.

Reactie van de club

De club zelf heeft laten weten dat het niks te maken heeft met structurele problemen van het gebouw en dat er eerder ook al problemen waren met een deel van het plafond.

‘A section of plasterboard came loose from the first floor. The same section that came loose on this exact weekend two years ago. At this stage we are uncertain how or why – no one was hurt and the club was evacuated purely as a precaution – there is no structural issue.’

Factory ging op 14 februari weer gewoon open voor bezoekers en deze keer zonder het risico op een vallend plafond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws