Deze dj vliegt van alle artiesten ooit het vaakst de aarde rond

Pieter Hiemstra | 16 februari 2017
algemeen

Sinds het vliegtuig zijn intrede deed, hebben flink wat artiesten de aarde rondgevlogen voor alle optredens. Maar wie maakte nu de meeste kilometers ooit in de lucht? Het blijkt een dj te zijn van eigen bodem!

Travelbird verzamelde reisgegevens van de populairste artiesten uit de afgelopen decennia. Daarmee kwamen ze op een lijst met 36 muzikanten. Ze berekenden welke afstanden die moesten afleggen om alle festivals en stadionoptredens te bezoeken. Gerekend vanaf het begin van hun carriere.

Het werd een lijst met artiesten uit verschillende genres. Van poppioniers The Beatles tot de legendarische rapper Snoop Dogg. Maar beiden maakten niet de meeste airmiles in hun loopbaan. 

Wie dan?

Niemand minder dan onze eigen Tijs Michiel Verwest, oftewel dj Tiesto, voert de lijst aan. Sinds het begin van zijn loopbaan vloog hij bijna 63 keer de aarde rond. Dat is meer dan 2,5 miljoen kilometer. Dat betekent dat hij 6,5 keer naar de maan is gevlogen! Ook de nummer twee van de lijst is een dj. Dat is de Duitse Paul van Dyk. 

Daarmee is Tiesto dus de artiest die de grootste afstand van alle artiesten ooit in de lucht heeft afgelegd. Zelfs meer dan U2, Britney Spears of David Bowie. Hieronder de top 10 van de lijst. Benieuwd naar de hele lijst? Klik hier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws