Amazon en Google komen met privacygevoelige telefoonspeakers

Pieter Hiemstra | 19 februari 2017
algemeen

Amazon en Google maken al muziekspeakers die je linked aan je smartphone. Nu overwegen ze beide om de draadloze speakers te transformeren naar onafhankelijke smartphones. Dat schrijft Wall Street Journal. 

Privacy

Het lijkt een kleine stap, want beide bedrijven brengen al draadloze muziekboxen uit. De generatie speakers die ze nu uitbrengen, is enkel een verlengstuk van je smartphone. Maar techniek lijkt niet de grootste uitdaging in de ontwikkeling van de nieuwe speakers. Privacy is dat wel. Google en Amazon overwegen de boxen toe te rusten met spraakherkenning. Ook willen ze het een telefoonlijn, een eigen nummer te geven. 

Dat zou betekenen dat het apparaat in staat is informatie uit de gesprekken te halen. Deze data met persoonlijke gebruikersinformatie, is interssant voor mogelijke adverteerders. Zowel Amazon en Google beloven dat ze de gesprekken niet opnemen. Maar dan blijft er nog voldoende informatie uit de metadata te halen. Het is echter de vraag of de nieuwe generatie speakers er ook echt komt. Beide bedrijven buigen zich nog over de ontwikkeling van het product. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws