Sammy Bananas wil samen met dj’s aandacht creëren voor klimaatverandering

Ivo Mollemans | 20 februari 2017
algemeen

De aarde is een wonderbaarlijke plek waar van alles aanwezig is. Van droge, eindeloze woestenij tot dichte jungles en diepe zeeën. De natuur wordt door velen gewaardeerd en de meesten willen de schoonheid ervan graag in stand houden. Toch zijn er ook mensen die hier helemaal niets om geven en precies zo iemand is Donald Trump. Hij bekommert zich niet om een hectare bomen meer of minder en hij heeft zelfs plannen opgesteld om de Environmental Protection Agency af te schaffen.

Sammy Bananas zet zich in

Een bizarre wetgeving die waarschijnlijk meer kwaad dan goed doet, maar dat houdt anderen niet tegen om zich in te zetten voor het klimaat. Iemand die zich hier actief mee bezighoudt is Sammy Bananas. Hij komt uit Brooklyn en in 2008 lanceerde hij een collectief dat met de hulp van dj’s mensen erop attent wil maken dat klimaatverandering een bedreiging is. Dit collectief heet DJ’s for Climate Action (DJ4CA).

LEES OOK: Peter Griffin als dj in nieuwe Family Guy 

Door de grote aantallen fans waarover sommige artiesten beschikken is het mogelijk om snel een groot publiek te bereiken. Niet alleen het publiek, maar ook de artiesten zelf worden natuurlijk gevraagd om zich in te zetten voor het behoudt van de natuur en tegen klimaatverandering.

Fundraiser om extra geld in te zamelen

In een reclame actie voor DJ4CA komen verschillende dj’s voorbij die maar al te graag meehelpen. A-Trak, Louisahh!!!, Anna Lunoe, Soul Clap, RJD2, DJ Spooky en meer hebben allemaal gezegd mee te willen helpen met dit collectief. Op 17 februari vind er een party-fundraiser plaats bij Friends & Lovers in Brooklyn. Er wordt gevraag om een donatie van 10 dollar en daarnaast zullen alle opbrengsten die worden verkregen door entreegelden en een deel van alle verkopen bij de bar ook richting de actie groep genaamd ‘Natural Resources Defense Council’ gaan. Tijdens dit feest zullen, naast Sammy Bananas zelf, ook DJ Lindsey, Sam Ob en Just Max draaien.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws