Dit zijn de duurste platen op Discogs 

Mark Hofman | 21 februari 2017
algemeen

De tijd dat vinyl weer terug begint te komen is voorbij, vinyl is al helemaal terug. Vorig jaar werden er meer LP's dan CD's verkocht en ook de verzamelaars geperst op het zwarte goud schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is weer helemaal vet om een platenspeler in huis te hebben, maar door de populariteit gaat de prijs voor de platen wel als een malle omhoog. Zo houdt Discogs bij welke platen er voor welke prijs verkocht worden en nu is bekend welke exemplaren het meeste geld opleverde. Dit zijn de duurste verkochte platen op Discogs. 

De duurste verkochte platen op Discogs 

Voor wie niet weet wat Discogs is: Discogs is een online database waarmee je een platencollectie volledig bij kan houden. Je zet in de applicatie welke plaat je hebt, uit welk jaar hij komt en hoeveelste druk het is. Discogs rekent vervolgens de waarde van je plaat uit waardoor je niet alleen de hoeveelheid platen in je collectie in een overzicht hebt, maar ook de waarde van je collectie. Via Discogs is het ook mogelijk om je platen te verkopen en in sommige gevallen komt daar aardig wat geld bij kijken. 

Resident Advisor heeft, samen met Discogs, onderzocht welke dancefloorfillers er het duurst zijn en de resultaten zetten je mond wagenwijd open. We staan er niet van te kijken dat Prince's Black Album verkocht is voor zo'n € 2250,-. Waar we dan wel weer van staan te kijken is het feit dat de vrijwel onbekende William Powell de duurste plaat heeft uitgebracht. Deze is verkocht voor een prijs van €4 114,52. SAY WHAT?! Andere platen in de lijst zijn Underground Resistance's Z Record (€ 1199,99), Aphex Twins' Analogue Bubblebath 5 (€ 1175,58) en een Casette Compilation (€1400) waarop Daft Punk-leden Thomas Bangalter en Guy-Manuel twee tracks invullen met hun oude band. 

Pittige bedragen zijn het zeker, maar het laat wel zien dat vinyl echt weer helemaal terug is. Maar ergens wisten we dat al, toch?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws