Zo eert Obama housemuziek

Pieter Hiemstra | 22 februari 2017
algemeen

Heel Amerika vierde maandag de verjaardag van George Washington. Aanleiding voor Dance Astronaut om stil te staan bij de vraag welke bijdrage Barack Obama heeft geleverd aan housemuziek. 

Obama eert Frankie Knuckles

De 44e president van de Verenigde Staten die in januari het stokje overgaf aan Trump komt uit de geboorteplaats van house: Chicago. Het is de stad waar in 1977 een warenhuis werd omgebouwd tot de discotheek 'The Warehouse'. Toen Frankie Knuckles er de synthesizer introduceerde zag housemuziek het levenslicht. De naam 'house' is dan ook afgeleid van 'The Warehouse'. 

Toen Obama nog senator was in de staat Illinois maakte hij van 25 augustus de 'Frankie Knuckles Dag'. Op die dag hernoemde de stad Chicago de weg waar ooit The Warehouse stond als de 'Frankie Knuckles Weg'. Ook in het Witte Huis bleef Obama de houselegende eren. Toen hij in 2014 overleed schreven Barack en Michelle deze brief aan Knuckles zijn familie. 

Eindelijk erkenning

Obama, die Knuckles 'baanbrekend' noemt, was niet alleen hem dankbaar. Ook bedankte hij andere housepioniers uit Chicago en nodigde hij ze uit voor een lunch op de nationale feestdag in 2015. Geen president voor Obama uitte zoveel respect voor house dan hij. Het leidde zelfs naar officiele erkenning in 2016 van de stad Chicago dat house een echte kunstuiting is. Dat is vrij laat, maar wel te danken aan de vorige president van de Verenigde Staten.

Bedankt Barack!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws