WhatsApp gaat Snapchat en Instagram Stories achterna

Pieter Hiemstra | 22 februari 2017
algemeen

Foto's en video's een hele dag lang delen. We kennen het van Snapchat en meer recent Instagram Stories. Nu werpt ook WhatsApp zich in de strijd om de beste fotodeelservice. 

WhatsApp Status

WhatsApp lanceerde maandagavond de functie 'Status' waarmee je jouw dag kunt vastleggen in foto's en video's. 24 uur lang zien je (geselecteerde) vrienden het beeldmateriaal dat je deelt. Daarna verdwijnen de foto's. Met een knop waar eerst 'favoriete contacten' te vinden was, is het delen mogelijk. Vrienden navigeren vervolgens de foto's vervolgens door te swipen. 

Gebruikers kunnen met Status ook GIFS, foto's en video bewerken. Net als bij Snapchat en Instagram Stories is het mogelijk om emojis toe te voegen of er bij te tekenen. Gebruikers vinden de Status-functie onder een nieuwe knop linksonder in beeld, waar voorheen de favoriete contacten te vinden waren. Gedeelde foto's en video's verdwijnen na 24 uur en worden getoond aan alle, of een groep geselecteerde vrienden. 

Overnames Facebook

Facebook is ook al bezig met eenzelfde soort functie op zijn eigen app en Messenger. WhatsApp werd in 2014 overgenomen door internetgigant Facebook. Eerder nam Mark Zuckerberg concurent Instagram ook al over in 2012. Facebook bezit dus steeds meer data over zijn gebruikers waardoor privacy een gevoelige kwestie blijft.

Een andere overnamepoging is niet gelukt. In 2013 probeerde Facebook ook Snapchat over te nemen. Het sociale medium, mateloos populair bij de nieuwste generatie jongeren, weigerde een bod van 3 miljard dollar in 2013. En daar zullen ze geen spijt van hebben. Nu, vier jaar later gaat Snapchat alsnog naar de beurs met een waarde van 19,5 miljard dollar.

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws