Accountinformatie van Coachella wordt verkocht op the deep web

Ivo Mollemans | 26 februari 2017
algemeen

Een van de grootste festivals ter wereld kampt met een behoorlijk probleem. Nee er zijn geen artiesten die niet komen optreden en de organisatie is ook niet failliet, maar de accountinformatie van duizenden personen die een account hebben bij de website van Coachella wordt volgens een bron verkocht op the deep web.

The deep web

Even een kleine introductie aan the deep web voor degenen die het niet kennen. The deep web kan gezien worden als een verlenging van het reguliere internet dat voor iedereen beschikbaar is. Toch kunnen wij maar een relatief klein deel bereiken via het internet ten opzichte van the deep web.

Daar moet wel bij gezegd worden dat the deep web een plek is waar je geen schattige kattenfilmpjes of muziek kan vinden. Via the deep web worden een hoop illegale praktijken georganiseerd die het daglicht niet kunnen verdragen en er zijn beelden op te vinden die door vrijwel iedereen als schokkend worden ervaren. Het is dus verstandig om er van weg te blijven.

LEES OOK: Gooit Blockchain de muziekindustrie overhoop?

Coachella in gevaar

Dat accountinformatie van Coachella nu rondslingert in dit deel van het internet is een serieuze zaak. De persoon die de informatie in handen zou hebben is bekend onder de online naam ‘Berkut’. Via Tochka, de marktplaats van the deep web, heeft hij een beschrijving staan van zijn buit:

‘Coachella complete database dump from this month.’

Met Berkut is niet te fucken

Hij heeft een slordige 10.000 accountgegevens aan Motherboard gegeven om te laten zien dat hij geen dingen verzint. Daarbij heeft hij geen betalingsgegevens verstrekt. Volgens Berkut heeft hij beschikking over zo’n 360.000 accounts die gelinkt zijn aan de hoofdwebsite van Coachella en daarnaast nog zo’n 590.000 die gelinkt zijn met de message board van de site. Die laatste accounts beschikken over meer gedetailleerde gegevens zoals de IP adressen van gebruikers. Hij verkoopt de data voor 300 dollar.

Om de echtheid na te gaan heeft Motherboard contact gezocht met een aantal personen waarvan zij de gegevens hebben gekregen en die personen hebben gezegd inderdaad een account te hebben bij de website van Coachella. Hoe dit verhaal gaat aflopen zal afhangen van de kwaadaardigheid van Berkut, maar hopelijk spaart hij alle onschuldige festivalgangers die niets meer willen dan Coachella te bezoeken.

Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws