Dieter Doepfer maakt de Nintendo Power Glove voor Kraftwerk 

Mark Hofman | 1 maart 2017
algemeen

Een Duitse YouTuber met de naam studentsmusic kwam een Nintendo Power Glove tegen en nam deze mee naar huis. In zijn meest recente video laat hij de werking van de handschoen zien en het is simpelweg geweldig. De handschoen is gemaakt door Dieter Doepfer en die had één grote klant voor de handschoen: Kraftwerk. 

Dieter Doepfer voorziet Kraftwerk van Nintendo Power Glove

Voordat de Nintendo Power Glove uiteindelijk het product was wat we in de video van studentsmusic zien, kende de tool eerst een andere naam. The Glove werd in 1984 voor het eerst naar buiten gebracht door Michel Waisvisz en was één van de eerste gestural controllers op de markt. Later zijn er veel tools vanaf dit concept de markt opgekomen. In 1989/1990 verscheen de Power Glove van Nintendo op de markt en de credits waren voor Waisvisz en het Amsterdamse onderzoekscentrum STEIM. 

Om alles uit The glove te halen werd de hulp ingeroepen van Dieter Doepfer. De man sleutelde wat aan de Nintendo Power Glove en wist het stukje gear te optimaliseren. Dat zorgde ervoor dat grote acts, zoals Kraftwerk, de tool makkelijk konden gebruiken en dat is dan ook wat ze deden. Kraftwerk ging dus aan de slag met een stukje muzikale hardware en software van Waisvisz, wat later werd uitgebracht door Nintendo en uiteindelijk geoptimaliseerd werd door Dieter Doefer. 

Benieuwd hoe het device eruit ziet? Check de video hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws