Carl Cox stopt met zijn 'Global'-radioshow

Thomas Keulemans | 1 maart 2017
algemeen

Na ruim zestien jaar vindt de 54-jarige technoheld Carl Cox het welletjes: hij stopt met zijn 'Global'-radioshow. De teller stopt uiteindelijk bij 722 afleveringen, een enorm aantal dat door nog maar weinig dj's met een eigen radioshow behaald is - alleen Armin van Buuren overtreft dat aantal.

Einde voor 'Global '-radioshow van Carl Cox

In die zestien jaar wist Cox telkens weer een pionier te zijn voor allerlei verschillende sounds, die raakten aan de meest pure vorm van techno. Techno kreeg dankzij hem steeds weer een ander, frisser gezicht. Al vóórdat Cox met zijn Global-shows begon werd hij gezien als een van de grondleggers van techno als genre - en terecht. Zijn 'Music Is Revolution'-avonden in de Space groeiden uit tot een van de meest populaire feesten die het Spaanse party-eiland te bieden heeft. Ook daar kwam afgelopen zomer een einde aan, toen Space haar deuren sloot. Inmiddels is bekend dat de club zal heropenen als 'Hï Ibiza', met onder andere Martin Garrix als resident-dj. Cox zélf hint ook al langer op een terugkeer naar Ibiza.

LEES OOK: Party report 'A State Of Trance 800'

De laatste Global-radioshow van Cox, met hier en daar enkele emotionele woorden die hij tot zijn trouwe publiek richt, is hieronder terug te luisteren. Cox wist wekelijks ruim 27 miljoen luisteraars te trekken met Global. Nu valt dus helaas het doek. Hét bewijs dat 'All good things come to an end'…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws