SoundCloud Go komt met nieuw abonnement

Ivo Mollemans | 2 maart 2017
algemeen

De veelgebruikte streamingsdienst SoundCloud zit in zwaar weer. De concurrentie van andere diensten is zwaar en met name Spotify heeft een groot aandeel in de wereld van muziekservices. Een van de redenen dat SoundCloud zo gigantisch populair is komt doordat het zo toegankelijk is voor zowel beroemde artiesten als startende muzikanten.

SoundCloud in de problemen

Omdat het financieel niet meer zo goed ging riep het bedrijf eerder al ‘SoundCloud Go’ in het leven. Dit is een premium versie van de service waarbij gebruikers per maand 9,99 dollar kunnen betalen om zo meer en beter te kunnen genieten van alles wat er op SoundCloud te vinden is (en dat bedraagt zo’n 150 miljoen tracks, mixen en andere audiobestanden). Met SoundCloud Go is het mogelijk om zowel online als offline muziek te luisteren zonder tussendoor last te hebben van advertenties.

LEES OOK: Beatport voegt 'Leftfield House & Techno' toe als officieel genre 

Nieuwe versie

Toch heeft het bedrijf besloten het systeem nog eens om te gooien. SoundCloud Go is vanaf nu 4,99 dollar en het abonnement van 9,99 dollar is hernoemd naar ‘SoundCloud Go+’. De nieuwe versie van 4,99 geeft een aanbod van alle 120 miljoen tracks die door gebruikers zijn geüpload.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws