Deze 5 films tonen moeilijke relatie tussen clubs en wet

Ivo Mollemans | 10 maart 2017
algemeen

Clubs wordt door de politie vaak gezien als een plek om drugs te dealen en te gebruiken. Het is waar dat er in een gemiddelde nachtclub best een aantal pillen of poeder doorheen gaat. Maar het is natuurlijk onzin dat iedereen in de club crimineel is. Deze 5 films laten de moeilijke relatie tussen de wet en het bruisende nachtleven zien in één of meerdere scenes.

LEES OOK: 1-up de sound van je games of op je bureau met de Teufel Mediadeck

De films in kwestie

1: Collateral

Deze film gaat over een moordenaar die in een nacht verscheidene slachtoffers achterna zit. Eén van die slachtoffers is een Koreaanse gangster die zich bevindt in een nachtclub. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel binnen de muren van de discotheek.

2: Point Blank

Point Blank verteld het verhaal over een persoon die wraak zoekt op een oud partner in crime. Deze film laat de opkomst van de counter cultuur goed zien die opkwam in 1960, waar natuurlijk een opkomend clubcircuit bij hoort.

3: The Last Days Of Disco

De titel van deze film zegt eigenlijk al genoeg. De film gaat over het einde van het discotijdperk en daarin staat één bepaalde club centraal. De hoofdpersoon wordt zonder goede reden in de discotheek geweigerd. Tenminste, zo lijkt het. Het verandert wanneer er een rechtszaak komt tegen de club en de manager in de problemen komt.

4: Miami Vice

In Miami Vice zit een scene waarin twee undercover detectives een club binnen stormen. Wat volgt is een moeizame jacht tussen dansende mensen en feestende gasten.

5: Robocop

Dit keer geen undercover agent, maar misschien wel de meest opvallende agent uit de lijst. Geregiseerd door ons eigen Paul Verhoeven: Robocop. Hij krijgt de opdracht om een crimineel te volgen die informatie heeft over iemands schuiladres. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws