Deze vijf geuren verzekeren succes bij mannen/vrouwen

Partyscene Redactie | 3 maart 2019
algemeen

Geur is erg belangrijk binnen een relatie. Nu blijkt dat de meeste mannen en vrouwen een partner met een natuurlijke lichaamsgeur verkiest boven parfum. Dat blijkt uit een enquete van datingswebsite Victoria Milan. 

5700 mensen ondervraagd

De website ondervroeg 5700 mensen uit verschillende landen. Daaruit blijkt dat parfum minder belangrijk is als vaak gedacht wordt. Vooral mannen vinden vrouwenparfum niet persé woest aantrekkelijk. 63% van de ondervraagde mannen zou een voorkeur hebben voor een natuurlijke lichaamsgeur. Bij de vrouwen is dat iets meer dan de helft (53%). 

Noorse, Ierse en Amerikaanse vrouwen blijken het minst geïnteresseerd in mannenparfum. Vrouwen uit Frankrijk, Polen, België en Spanje vallen wel voor mannen met een opgespoten luchtje. 

Geurspecialist Roos Lubbers

Geurspecialist is skeptisch over de methode van het onderzoek. 'Het probleem is dat je leken vraagt naar hun voorkeur. Maar veel mensen weten het verschil niet tussen een natuurlijke en synthetische geur. Ook geuren uit de natuur zoals dennebos en lavendel worden op een syntethische manier gemaakt. Het is dus lastig om dit fenomeen te onderzoeken. Volgens mijn bevindingen speelt lekker ruiken wel degelijk een grote rol in de partnerkeuze.'

Verbroken relaties

Dat geur een belangrijke rol speelt binnen relaties, blijkt ook uit het onderzoek. De helft van de ondervraagden verbrak zelfs ooit een relatie omdat de partner niet lekker ruikte. Lichaamsgeuren zijn dus prima. De geur van een bos uien onder je oksel is dat niet. 

Zweet je snel, overweeg dan inderdaad eens deo of parfum. Heb je daar niet last van? Probeer dan eens je lichaamsgeur het werk te laten doen. Op onze redactie zijn we niet vies van een lekker geurtje. Jij vast ook niet, maar weet je niet welke je moet kopen? Wij helpen je vast op weg met de vijf meest verkochte mannen- en vrouwengeuren bij Douglas. 

Vrouwengeuren
1: Paco Rabanne - Lady Million
2: Lancôme - La Vie Est Belle
3: Arianne Grande - Sweet Like Candy
4: Chanel - Coco Mademoiselle
5: Paco Rabanne - Olympéa

Mannengeuren
1: Paco Rabanne - 1 Million
2: DIOR - Sauvage
3. Hugo Boss - The Scent
4: Hugo Boss - Boss Bottled
5: Paco Rabanne - Invictus

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws