Awkward optreden voor Hardwell op IEM Katowice 

Mark Hofman | 15 maart 2017
algemeen

Je zou het niet meteen zeggen, maar dance en games liggen bijzonder dicht bij elkaar. Kijk alleen al hoeveel dj's er optredens geven bij lanceringseventen van bijvoorbeeld Call of Duty of Titanfall. Ook op het populaire platform voor gamers, Twitch, vind je genoeg dancemuziek onder de streams. Toch was Hardwell's optreden afgelopen weekend op het Intel Extreme Masters event in Katowice niet zo'n succes. Zeg maar gerust: awkward als de pest. 

Hardwell's ongemakkelijke optreden op IEM

Afgelopen week werd het grootste Counter-Strike: Global Offensive toernooi ter wereld gehouden op de Intel Extreme Masters in Katowice. Duizenden fans en gamers over heel de wereld reizen af naar het toernooi om te genieten van datgene waar ze het meeste van houden: videogames. Dat je deze passie kunt delen met één van de grootste artiesten uit de dancescene is alleen maar mooier. Het aanwezige publiek dacht daar echter anders over. 

Tijdens IEM Katowice stond Hardwell op het podium om iedereen eens wakker te schudden en los te laten gaan op de lekkerste dancetracks, maar een groot succes was het niet. Op geen enkele wijze wist Hardwell het publiek van de stoelen te krijgen. Het meeste publiek zat op een stoel te staren naar hun telefoon, terwijl Hardwell track na track door de speakers heen beukte.

Als je het ons vraagt heeft dit weinig met Hardwell zelf te maken, want die weet wel hoe hij een feest neer moet zetten. Ook het publiek is niks kwalijk te nemen, aangezien ze daar puur zijn voor Counter-Strike en niet voor Hardwell. De organisatie zag, net als ons, dat games en dance goed samen gaan, maar een optreden van één van de grootste artiesten is blijkbaar een beetje overdreven.

Hardwell lanceert Twitch-kanaal

Hardwell had goede redenen om aanwezig te zijn op het event. De dj, zelf een fanatiek gamer, was er vanwege de lancering van zijn eigen Twitch-kanaal. Het kanaal is ontstaan vanuit een samenwerking met eMense, de grootste e-sportsorganisatie in de Benelux. Hoe zijn kanaal verder invulling zal krijgen en hoe de samenwerking met eMense vorm krijgt is nog niet bekend. Wel verwachten we dat de dj vaker gamesevents aan zal doen. En daar kan wat ons betreft elke gamer alleen maar blij om zijn.

Hou Hardwell in de gaten op zijn eigen Twitch-kanaal!

Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws