Verdien geld met Soundcloud Premier

Ivo Mollemans | 15 maart 2017
algemeen

Veel producers dromen van een wereldwijde hit of een optreden op een groot festival. Maar door de moordende concurentie blijft het daar vaak bij. Als je al een (klein) publiek bij elkaar krijgt, is het nog maar de vraag of het geld in het laatje brengt. Grote artiesten daarentegen strijken duizenden euro's op met boekingen, de verkoop van platen en streams.

Lees ook: 'Opnieuw deel line-up Tomorrowland bekend'

SoundCloud Premier

Maar sindskort kunnen ook kleine producers geld verdienen met Soundcloud. Via het programma 'Premier' vraagt SoundCloud artiesten mee te doen om hun muziek rendabeler te maken. Voor artiesten wordt het mogelijk om met behulp van advertenties een extra zakcentje te verdienen. Niet alleen producers, maar ook dj’s komen hiervoor in aanmerking. Met zowel originele tracks als remixen kan geld verdiend worden. 

‘DJs and producers who create sets, remixes and other forms of creative works will now be invited to join our SoundCloud Premier program and earn revenue for the tracks they share.’

Met deze update lijkt SoundCloud weer een stukje gebruiksvriendelijker te worden. Eerder al beloofde de dienst geen mixen meer offline te halen. Dat deed het eerder wel omdat auteursrechten geschonden zouden worden. Voor meer informatie over Soundcloud Premier kun je hier terecht.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws