Dance is de toekomst van muziek volgens THUMP

Ivo Mollemans | 16 maart 2017
algemeenMet de uitvinding van elektronische muziek werd er een compleet nieuwe wereld geopend voor creatieve geesten. Tientallen genres vallen tegenwoordig onder dance en ook op de radio is de stroming goed vertegenwoordigd. De grootste hits van nu zijn vooral afkomstig van dance-producers waarbij de invloed van rock, jazz en andere oudere muziekstijlen lijkt af te nemen.

New York Times presenteert 25 nummers

De New York Times vindt daarentegen dat de toekomst van muziek niet perse bij dance ligt maar bij andere genres. Dit was voor een THUMP-redacteur reden de lijst ’25 songs that tell us where music is going’ van The New York Times eens onder de loep te nemen.

Lees ook: 'Slimme vibrator schond privacy van honderden gebruikers'

De resultaten van THUMP

De resultaten zijn niet meteen duidelijk en concreet, maar wel interessant om te lezen. Om de toekomst van muziek te bepalen, is meer nodig dan een blik op de populaire genres van nu. Ook de achtergrond van de muziek en de effecten op het publiek zijn belangrijk.

Lees het verslag van THUMP hier en laat ons weten hoe jij denkt over de toekomst van muziek en de lijst van New York Times.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws