Oliver Heldens gaat freediven voor de natuur

Ivo Mollemans | 16 maart 2017
algemeen

Oliver Heldens gaat dit jaar tijdens het Amsterdam Dance Event minimaal dertig meter freediven. Hij wil hiermee aandacht oproepen voor het behoud van schone oceanen.

Oliver Heldens in actie voor de oceanen

Het is de bedoeling dat Oliver Heldens met één teug adem zo diep mogelijk naar beneden zwemt. Hierbij wordt hij begeleidt door de Nanja van den Broek, de huidige wereldrecordhoudster die maar liefst 130 meter onder water dook. Op zijn terugweg naar boven, zwemt hij richting een heuse onderwaterstudio waarin hij een setje draait tijdens ‘The Dance From The Deep’. Het gebeuren wordt live uitgezonden gestreamd naar een club in Amsterdam. Ook thuis is het evenement te volgen via een livestream. 

Lees ook: Opnieuw deel line-up Tomorrowland bekend

Oliver doet de actie in naam van ‘Mission Live Ocean’ die is opgezet door Mission Live Foundation. Samen met het WNF en de Plastic Soup Foundation zetten al deze partijen zich in voor schonere oceanen. Met name het plastic vormt een bedreiging voor het leven in de oceanen. Ook Oliver zelf is betrokken bij de aanpak vam het probleem:

‘Ik heb altijd wat met water gehad. En ik denk ook na over wat er met de wereld gebeurt. Ik ben erg geschrokken van de omvang van het plasticprobleem. Daarom wil ik graag helpen om mensen bewust te maken, te betrekken en zo bijdragen aan de oplossing.’

Actieve inzet

Hij is al begonnen met trainen voor oktober. Nanja is benieuwd naar hoe hij het er vanaf zal brengen, maar ze heeft er vertrouwen in.

‘Het is fantastisch om te zien hoe Oliver de trainingen beleeft en zich helemaal inzet voor dit goede doel. Hij heeft duidelijk talent en ontwikkelt zich heel goed. En ik ben zeer benieuwd hoe diep hij in oktober zal komen.’

Het record staat op naam van Nanja van den Broek, die 130 meter de diepte in zwom. Bekijk hieronder.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws