Vrouw raakt gewond nadat koptelefoon explodeert

Ivo Mollemans | 16 maart 2017
algemeen

We hebben veel te danken aan techniek, maar soms brengt ons ook in levensgevaar. We zagen het toen de Samsung Galaxy Note explodeerde, maar blijkbaar is het ook mogelijk bij een koptelefoon. 

Noise-cancelling headphones

Een vrouw op een vlucht van Beijing naar Melbourne ondervond dit aan de levende lijve. Tijdens de vlucht droeg ze een koptelefoon met daarin actieve 'noise-cancelling' techniek. Dat houdt in dat het geluid van buitenaf niet alleen wordt geblokkeerd door de oorschelpen, maar ook actief wordt gefilterd. Om die reden werken deze vaak op oplaadbare of, in dit geval losse batterijen.

LEES OOK: Duke Dumont beschuldigt ZHU voor stelen van track 

Explosie

Hoogstwaarschijnlijk waren de lithium batterijen de boosdoeners. Die zorgden ervoor dat het binnenste van de koptelefoon verbrande. Dat gebeurde toen de vrouw aan het slapen was, met de hooftelefoon nog op. Een luide knal maakte haar wakker. Het apparaat vatte vlam en door de intense hitte gooide ze het ding meteen op de grond. Gelukkig kwam het boordpersoneel snel met water aanzetten om de boel te blussen en de vrouw te helpen. Naast wat lichte verwondingen gaat het gelukkig goed met de vrouw. 

‘I continued to feel burning, so I grabbed them off and threw them on the floor. They were sparking and had small amounts of fire. As I went to stamp my foot on them, the flight attendants were already there with a bucket of water to pour on them. They put them into the bucket at the rear of the plane.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws