Record! Nicki Minaj haalt Aretha Franklin in...

Mark Hofman | 21 maart 2017
algemeen


Het vergelijken van artiesten van vroeger en de artiesten van nu is een lastige taak. De artiesten van nu vliegen met tientalle tracks om je oren en de artiesten van vroeger ken je wellicht van 1 of 2 nummers. Wanneer we het niet op onze kennis kunnen afgaan, halen we het wel via de cijfers. En deze cijfers lijken nu uit te wijzen dat Nicki Minaj inmiddels meer hits in de Billboard Hot 100 heeft staan dan Aretha Franklin. En dat is een pittige prestatie. 

Nicki Minaj vaker in Billboard Hot 100 dan Aretha Franklin 

Met haar nieuwste drie releases 'Regret In You Tears', 'Changed It' en 'No Frauds' heeft Nicki Minaj inmiddels een aardige status opgebouwd in de Billboard Hot 100. In haar gehele carrieré heeft de artieste inmiddels 76 singles in de chart gehad. Hiermee verbreekt ze het record voor vrouwelijke artiest met meeste charthits, wat eerder op de naam van Aretha Franklin stond. Franklin had maar liefst 73 hits in de lijst en is nu dus gepasseerd door Nicki Minaj. Maar het einde van de strijd is er nog niet. 

Aretha Franklin heeft namelijk aangekondigd met haar nieuwe album te komen dit jaar. En dat album wordt geproduceerd door niemand minder dan Stevie Wonder. Een samenwerking waardoor het hart van elke muziekliefhebber sneller gaat kloppen. Dat Franklin haar record terugpakt zou dus zomaar een mogelijkheid kunnen zijn. Echter heeft Aretha nog wel een ander record op haar naam staan, namelijk de meeste tracks waar ze zelf de lead artist is. Nicki Minaj stond namelijk 32 keer als lead artist in de lijst en Franklin 44 keer. 

Onder Minaj en Franklin staan artiesten als Taylor Swift (70), Rihanna (58), Madonna (57), Dionne Warwick (56) en Beyoncé (54). 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws