LGBTQ'ers woest op YouTube

Ivo Mollemans | 22 maart 2017
algemeen

Het grootste platform voor video’s ter wereld heeft een hoop commentaar gekregen nadat gebruikers ervan erachter kwamen dat een aantal video’s waren verwijderd. Althans, het leek alsof ze verwijder waren, want in werkelijkheid is er alleen maar een restrictie op gezet zodat niet iedereen ze te zien krijgt. Om ze wel te zien te krijgen moet je ingelogd zijn en aangeven het niet erg te vinden om video’s met een leeftijdsrestrictie te kunnen zien.

YouTube censureert verscheidene video’s

De video’s in kwestie hebben allemaal te maken met LGBTQ wat staat voor ‘Lesbian Gay Bisexual Transgender Queer’. Deze video’s waren niet tegen LGBTQ, maar hadden tot op zeker hoogte iets te maken met het onderwerp. De persoon die dit opmerkte was de gebruiker genaamd ‘neonfiona’. Zij keek naar haar video’s met de restricted mode aan en zag dat een aantal video’s niet beschikbaar waren. Onderstaande tweet volgde en binnen de kortste keren was een groot deel van de YouTube community in rep en roer.

LEES OOK: HEMA viert Pasen en het is creepy as fuck

Chaos op het internet en de reactie van YouTube

Op Twitter gingen mensen massaal ‘#YouTubeIsOverParty’ gebruiken wat ervoor zorgde dat dit een trending topic werd. Hiermee kwam er veel aandacht voor het onderwerp en YouTube reageerde daar natuurlijk op. Het bedrijf besloot om de video’s af te schermen voor gebruikers, maar dat deden ze niet zonder reden.

YouTube filtert hun content via een eigen systeem waarin het volgende is opgenomen:

‘use community flagging, age-restrictions, and other signals to identify and filter out potentially inappropriate content.’

YouTube is er dus niet op uit om het hele LGBTQ onderwerp van de site af te halen of ervan te weren, maar ze willen er gewoon voor zorgen dat iedereen de site kan gebruiken zonder hierbij het risico lopen te worden gestoord door seksueel getinte video’s of video’s die net over het randje gaan. Een hoop andere video’s die te maken hebben met LGBTQ zijn wel gewoon beschikbaar voor personen die YouTube gebruiken met de restricted optie aan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws