In Rijssen bidden ze binnenkort in de discotheek

Pieter Hiemstra | 28 maart 2017
algemeenAl jarenlang lopen kerken leeg en daalt de interesse voor het geloof. Dat moet anders dachten drie kerken in Rijssen, Overijsel. Dus bedachten ze om een kerkdienst te organiseren in discotheek Lucky. 

Bidden op de dansvloer

Door band Root 7 uit te nodigen hopen ze dat de discotheek bomvol zit op zondag 28 mei. In plaats van een preek is gekozen om videoboodschappen met persoonlijke verhalen te projecteren op een groot scherm. Ook worden er geen stoelen neergezet, zodat niemand zich opgelaten hoeft te voelen. 

"We hadden niet durven dromen dat het ooit zou gebeuren. Eigenlijk was het een wens van onze dominee Hans de Jong een dienst te houden in Lucky - om de jeugd die zaterdagavond losgaat in de disco ook zondags op die dansvloer te krijgen', aldus mede-organisator Jorien van Heek tegen Tubantia

Dienst in de feesttent

De organisatoren vinden dat je niet naar de kerk hoeft om te geloven, maar dat het op alle plekken kan. Zo hopen ze jongeren warm te maken voor het geloof.

Het is niet de eerste keer dat ze een opmerkelijke plek kiezen voor een kerkdienst. Eerder kregen ze al 1500 jongeren zover om een kerkdienst in een feesttent mee te maken. In discotheek Lucky is plaats voor 1100 man en de dienst duurt anderhalf uur. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws