Paradiso is bijna 50... En dat vieren we nu al!

Bart Remmers | 30 maart 2017
algemeen


Speciale site bomvol Paradiso-historie en nieuwtjes

Op 30 maart 2018 bestaat het Amsterdamse poppodium Paradiso exact 50 jaar. Vandaag, precies één jaar eerder, lanceert Paradiso de speciale website waar men de dagen aftelt tot dit jubileum. 

Dagelijks wordt er een greep gedaan uit de rijke Paradiso-historie. Bezoekers worden opgeroepen om beeldmateriaal en anekdotes te delen.

Op 30 maart 1968 opende ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ haar deuren, met als doel een vrijplaats te bieden aan creatief talent. Het voormalig kerkgebouw werd een trekpleister voor publiek en artiesten, niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit heel Nederland en de rest van de wereld. 

Unieke optredens 

In aanloop naar het 50-jarig bestaan lanceert Paradiso de website www.50jaarparadiso.nl, waar iedere dag wordt teruggeblikt op mooie gebeurtenissen en bijzondere momenten door de jaren heen. Denk bijvoorbeeld aan een video van een uniek optreden, een foto van hoe de grote zaal van Paradiso er in de vroege jaren ‘70 uit zag of een smeuïge anekdote. Iedere dag is er iets nieuws te vinden op de site en alles blijft ook maar één dag zichtbaar.

Iedereen kan bijdragen aan de website, door anekdotes, verhalen, data, beeldmateriaal of videos te delen via het formulier op de website. Alles wordt eerst door een redactie bekeken, en niet alles zal geplaatst kunnen worden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws