Tunesiërs bedreigen Dax J met de dood na remix gebedsoproep

Mark Hofman | 5 april 2017
algemeen

De Briste dj Dax J draaide 31 maart een set in Tunesië, die hij de rest van zijn leven niet zal vergeten. Helaas niet in positieve, maar in negatieve zin. De artiest draaide een remix van het Islamitische gebedsoproep en dat schoot bij de Tunesiërs in het verkeerde keelgat. 

Dax J ontvangt doodsbedreigen na gebruiken gebedsoproep 

Artiesten proberen hun DJ Sets vaak zo uniek mogelijk te maken. Hiervoor worden vaak samples gebruikt uit andere tracks, acapella's of vette geluiden. Maar Dax J koos een ander pad. De Britste dj speelde een track en gebruikte daar geluiden van het Islamitische gebedsoproep bij. Niet een hele slimme move van de artiest. Zeker niet wanneer je optreedt in een Islamitisch land. 

Het publiek voelde zich beledigd en waren allesbehalve blij. Het ging zelfs zo ver dat Dax J doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Reden genoeg voor hem om zijn Twitter en Facebook te verwijderen. Daar bood hij eerder deze week zijn excuses nog aan, het bleek echter te laat.

De club waar hij draaide is inmiddels gesloten door de autoriteiten en de eigenaar zit inmiddels vast. Ze brachten de volgende statement naar buiten.  

'For violation against good morals and public outrage against modesty. We will not allow attacks against religious feelings and the sacred.'

Volgens de organisatie van het feest wist Dax J niet dat hij mensen zou beledigen met de sample. Bekijk het optreden hieronder!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws