Oud-SFX onderdelen deels weer in Nederlandse handen

Peter Güldenpfennig | 6 april 2017
algemeen


Beeld: Setney Blans, Qlimax 2016 - Rise of the Celestials

Nadat het SFX-schip zonk werd LiveStyle opgericht. Toch was het lange tijd de vraag hoe het de Nederlandse onderdelen zoals Q-Dance, B2S en Monumental (Awakenings) zou vergaan. Nu is er meer duidelijkheid, want bovengenoemde organisaties nemen weer een stuk van het heft in eigen handen.

Minderheidsaandeel in Nederlandse handen

Wouter Tavecchio (Q-Dance), Jan Lok (B2S), Rocco Veenboer (Monumental) en Bas Meijer (ex-ID&T) hebben ieder een aandeel van 15 procent aangekocht in verschillende Nederlandse onderdelen van het entertainment bedrijf. Daarnaast zijn zij een levenslange royalty-afdracht overeengekomen. Als gevolg van de transacties zijn diverse bekende Nederlandse dancefestivals weer deels in Nederlandse handen.

Rocco Veenboer zegt hierover: ‘We hebben een goed gevoel over de nieuwe koers en willen daar graag deel van uit blijven maken. Met deze investering willen wij onze blijvende betrokkenheid tonen en tevens onze zeggenschap verstevigen in de koers van LiveStyle en in het bijzonder in de door ons grootgemaakte Nederlandse onderdelen.’

Of en hoe dit gevolgen gaat hebben voor de feesten en festivals van desbetreffende partijen is niet bekend. Wel krijgen de genoemde personen de leiding van desbetreffende organisaties in handen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws