Britse experts willen ketamine inzetten tegen depressie

Pieter Hiemstra | 8 april 2017
algemeen

Het is bekend dat binnen het uitgaansleven veel ketamine wordt gebruikt. Ook gaan er al langer geruchten dat het middel mogelijk kan helpen tegen depressies. Zo testen Britse artsten het middel al een aantal jaren bij depressiepatiënten. Nu de testfase op zijn einde loopt, komen verschillende Britse artsen tot een conclusie. Ze vinden dat het gebruik van ketamine als geneesmiddel legaal in de praktijk gebracht moet worden.

Risico's

Dat schrijft de BBC deze week. Dokter Rupert McShane zegt sinds 2011 dat ketamine bij patiënten kan helpen waar geen ander medicijn heeft gewerkt. Wel vindt hij dat er voorzichtig mee omgesprongen moet worden. Zo roept hij op om een nationaal register op te zetten waarin het gebruik wordt bijgehouden. 

De dosis die depressiepatiënten voorgeschreven zouden krijgen, is daarnaast een stuk lager dan gebruikelijk in het uitgaansleven. Hij waarschuwt dan ook tegen 'self-medication'. Ook benadrukt hij dat het middel geen wonderen levert en alleen in sommige gevallen voordelig kan uitpakken. 

Lees ook: Britse dj Dax J mogelijk een jaar de gevangenis in
Lees ook: Dit zijn de 5 grootste festivalfails

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws