Videoclip The Chemical Brothers lijkt op controversiële Pepsi-commercial

Pieter Hiemstra | 7 april 2017
algemeen



Het is je vast niet ontgaan. De controversiële reclame van Pepsi in de Verenigde Staten maakte veel boze tongen los. Gisteren kwam een videoclip van The Chemical Brothers uit 1999 naar buiten die verdacht veel op de Pepsi-reclame lijkt. 

De Pepsi-reclame

Het internet ontplofte, toen de afgelopen week de nieuwe Pepsi-commercial naar buiten kwam. Daarin zien we de Amerikaanse celeb Kendall Jenner tijdens een grote masaaprotest. Gewapend met een blikje Pepsi loopt ze naar een agent en geeft het drankje aan hem. 'Belachelijk' volgens velen. Hoe haalde Pepsi het in zijn hoofd om oprechte woede over politiegeweld tegen Afro-Amerikanen te misbruiken voor een reclame? 'Drink Pepsi' en alles komt goed, leek de boodschap. De reddende engel was ook nog eens een rijke, blanke celebrity uit een goed millieu. Als kers op de taart lijkt één scene wel verdacht veel op deze iconsiche foto. Daarin staat een donkere vrouw uit protest tegenover een agent. 

Pepsi bood gisteren excuses aan voor de campagne. Ze wilden een boodschap van eenheid overbrengen, maar schoten naar eigen zeggen hun doel voorbij. Inmiddels hebben ze de campagne dan ook verwijderd. 
 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws